ARILD ANDERSEN GROUP

Et nytt norsk superband har sett dagens lys .

ARILD ANDERSEN bass MARIUS NESET saksofon HELGE LIEN piano HÅKON MJÅSET JOHANSEN trommer

Etter to fantastiske konserter på norske festivaler i 2018 ville Arild Andersen jobbe videre med denne besetningen og materialet, og i høst blir det ny turné. Med seg i Arild Andersen Group har han noen av sine absolutte favoritter fra den yngre generasjonen.

Marius Neset har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med flere verk for store ensembler som London Sinfonietta, KORK og Trondheim Jazzorkester, i tillegg til omfattende turnéring med sin kvintett. Hans unike spillestil snur raskt fra tight og rytmisk komplekst til mykt og inderlig vakkert.

Helge Liens delikate pianospill, som henter inspirasjon fra Bill Evans lyriske detaljer, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har gitt han mye oppmerksomhet både her hjemme og internasjonalt. I tillegg har han gitt ut ni album med velrennomerte Helge Lien Trio.

Håkon Mjåset Johansen er en av Norges travleste og mest brukte trommeslagere, og er kanskje spesielt kjent gjennom sitt mangeårige samarbeid med Come Shine, Trondheim Jazzorkester, Bugge Wesseltoft og Motif.

Fra stilistisk pionerarbeid sammen med Jan Garbarek på 60-tallet, via rollen som husbassist hos ECM, til popstjernestatus med folkemusikkfusion på 90-tallet. Innimellom dette stiftet Arild Andersen Masqualero – kanskje det største superbandet norsk jazzliv noen gang har opplevd, samt spilt med blant andre Bill Frisell, Stan Getz, John Scofield og Pat Metheny. Han har gitt ut 22 album under eget navn på ECM, der diskografien er en levende del av jazzhistorien. Men fremfor alt er han forankret i nåtiden, og hans store spilleglede kombineres med en utsøkt teknikk. I tillegg er han selvsagt også en fantastisk komponist, og det meste av repertoaret i Arild Andersen Group består av låter fra hans egen rikholdige katalog.

Vi ser virkelig frem til å ønske dette superbandet velkommen på scenen i Bergen for første gang i høst!

Ordinær: 300,- / Medlem Bergen Jazzforum: 200,-

Dørene åpner 20.30, konsertstart 21.30.

Kjøp medlemskap for høsten // Kjøp billett

Praktisk informasjon

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

FOTO: Derek Clark

RSVP