BAJAZZ PÅ OS: CINCLUS CINCLUS

PER JØRGENSEN trompet, vokal, perkusjon TERJE ISUNGSET trommer, stein, bjørkepinner MATT ROBINSON saksofon MAJA BUGGE cello

I Cinclus Cinclus møter du fire lekne og nysgjerrige musikere på lydjakt. I en musikalsk forestilling helt uten språk. Men fraværet av ord betyr ikke at det ikke kjennes meningsfullt, tvert i mot. Også publikum får ta del i musikken, og inviteres med på en spennende oppdagelsesferd hvor ingen vet helt hva som skjuler seg bak neste sving.

Cinclus Cinclus er det latinske navnet på fossekall, en uredd, liten skapning som låter vakkert og optimistisk. Det er en passende beskrivelse på det norsk-britiske samarbeidet som Vestnorsk Jazzsenter tok initiativ til i mai i 2017. Målet var å lage en ny konsertproduksjon for barn, som kunne fungere hvor som helst i verden, og ikke være avhengig av et bestemt språk. For å sitere en av musikerne; «språk er det mer enn nok av andre steder». Siden da har musikerne møttes til øvinger både i England og i Norge. Tidligere i år spilte de til en prøveforestilling for et ekspertpanel bestående av 15 fjerdeklassinger fra Møhlenpris Skole samt premiere på årets Vossa Jazz. Begge konsertene ble tatt svært godt imot.

Om en leter etter fellesnevnere for denne kvartetten, i tillegg til å være enestående musikere, er det nettopp deres evne til å improvisere. Å spille de rette tonene til rett tid, og være stille om det skjer noe spennende et annet sted, og ta tak i situasjonen om noen publikummere eller musikere faller ut eller å gjenta sekvenser som fungerer og ta det videre.

Anmeldelse fra Vossa Jazz! 

Turneen er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen står for ca. 40 konserter i året. Siden oppstarten  har  nærmere  170  musikere  vært med. I all hovedsak musikere bosatt på Vestlandet.

Ord: 100,-­  /  BT Fordel: 80,-  / ­ Barn under 2 år: Gratis

Bajazz er Bergen Jazzforum sin populære konsertserie myntet på barn og barnefamilier. Målgruppen er fra spedbarn til 10 år, og har som intensjon å tilby opplevelser noe utenom den masseeksponerte barneunderholdningen og å fremme tidlig rekruttering til musikkfeltet. Musikerne er profesjonelle og vektlegger en åpen og musikalsk kommunikasjon med barnet. Bajazz er en idealistisk ikke-kommersiell virksomhet drevet av Bergen Jazzforum.

FOTO: Jarle H. Moe

RSVP