BAJAZZFESTIVAL 2012

MUSIKK OG MORO, TROMMER, SANG OG GRAVEMASKINER.

Det er klart for Bajazzfestival igjen – ett av årets musikalske høydepunkt for store og små. Over to dager på USF skal det lekes, danses, synges og klappes. Ta med ungene på Bajazz – vi garanterer: det er like gøy for voksne som for barn. Bergen Jazzforum har de siste årene satset på konserter for barn under fanen Bajazz. Konsertene gjennom året er veldig populære og samler mange barn og voksne til felles musikalske opplevelser. Bajazz er er ikke-kommersielt musikktilbud, med veldig billig billettpris. Musikken er produsert av anerkjente jazzmusikere og konsertene skjer i Jazzforums faste konsertsted, Sardinen USF. Deler av USF er, som mange nok vet, under ombygging. Istedet for å prøve å kamuflere byggeaktiviteten, lager Bajazz det om til en del av festivalen. Gravemaskin og rivingsrobot vil være spennende rekvisitter under årets festival.

 
Kl. 12:30 på plassen utenfor USF – Festivalåpning
Bestillingsverk av og med Kjetil Møster og Øyvind Skarbø:
«ALLE KAN SPILLE I BAND FOR VERDEN ER ET INSTRUMENT».
Til Bajazzfestivalen 2012 har Kjetil Møster påtatt seg oppdraget med å lage et bestillingsverk i Bajazzfestivalens rette barnlige ånd. Sammen med trommeslager Øyvind Skarbø skal Møster på plassen utenfor Kulturhuset USF sette startskuddet for festivalens tredje år – og hvem vet, kanskje får vi en trommesolo på gravemaskin?

Kl 13:00
Sted: Sardinen USF
ISGLEM – med Karl Seglem på saksofon og bukkehorn og Terje Isungset på perkusjon og munnharpe.

Kl 14:15
Sted: Sardinen USF
Rasmus & Verdens Beste Band
Disse karene holder til i Trondheim og har fått to Spellemannpriser for barneplatene «Kyssing e hæsli» og «Puppan te pappa». I tillegg har bandet musikken til barneTV-serien «Kosinus» som snart starter sin 3. sesong på NRK Super. Bandet har turnert mye og har bl.a. opptrådd med Trondheimssolistene. Musikken er fengende, inspirert av pop og verdensmusikk, og med veldig gode tekster til både latter og ettertanke.

Kl 15:00
Sted: Tilbygget utenfor Sardinen USF
Barnedisko med DJ Robot
Henrik Svanevik aka DJ Robot er for fast Bajazz-festival-DJ å regne. For tredje året på rad stiller den alltid så smilende platesnurreren opp og spiller spesielt utvalgt musikk fra sin massive platesamling.

BEGGE DAGER:
Sted: Kafe Kippers USF
Monstertegneverksted med Gunvor Rasmussen.

Sted: Tilbygget utenfor Sardinen USF
Barnedisko med DJ Robot