AVLYST! BILL FRISELL TRIO

Konserten med Bill Frisell Trio på USF Verftet, fredag 8. oktober, er dessverre avlyst/utsatt.

Selv om landet har åpnet er grensene fortsatt stengt for musikere og kunstnere fra USA og en lang rekke andre land. Bill Frisell og musikerne hans har allerede vært på turné i Europa i snart to uker, inkludert et stopp i Finland, og har krysset grensene uten problemer med innreiserestriksjoner. Men i Norge stopper det altså opp. Vi er utrolig skuffet over at vi ikke fikk det til denne gangen heller, og håper det snarlig kommer på plass en løsning for å lette på de strenge og tungrodde reglene som rammer turnerende musikere og kunstnere hardt.

Vi jobber med å finne en ny dato for Bill Frisell Trio i starten av mai 2022, og vil sende ut informasjon om dette så snart vi vet mer. Oppdatering om fremgangsmåte for refusjon kommer også på e-post.

Alle som har billett til konserten med Bill Frisell Trio vil også få tilbud om rabattert inngang på RYMDEN (Bugge Wesseltoft, Dan Berglund, Magnus Öström), torsdag 7. oktober. Sjekk e-post for mer informasjon om dette. 

Spørsmål: kontakt@bergenjazzforum.no
Bergen Jazzforum

BILL FRISELL gitar
THOMAS MORGAN bass
RUDY ROYSTON trommer 

Bill Frisell Trio skulle etter planen ha besøkt oss i oktober 2020, men slik gikk det som kjent ikke. Derfor spoler vi raskt frem til 2021 og gleder oss til å ønske en av jazzens største gitarister og komponister velkommen tilbake til Bergen, for første gang siden 2014!

Fra støy til americana, fra frijazz til køntri; Bill Frisell har spilt det meste og med de fleste. Med en oppfinnsom tilnærming til alt han gjør, og med en unik frasering har han i flere tiår markert seg som en av verdens mest innovative gitarister. 

Bill Frisells siste album «Valentine» kom ut i august, og inneholder nyskrevne og gamle, standard- og trad.-låter og covers. Det er hans andre utgivelse på Blue Note, og den første innspillingen med trioen bestående av bassist Thomas Morgan og trommeslager Rudy Royston. De tre musikerne er derimot langt fra ukjente for hverandre, og har i løpet av mange år på veien utviklet et dypt musikalsk forhold og unikt samspill. Det blir den samme trioen vi får oppleve på scenen i Bergen. Og den sjansen bør man selvsagt gripe med begge hender. 

«Valentine» fikk merkelappen «Masterpiece» i toneangivende DownBeat, og er også med på listen når magasinet oppsummerer årets beste jazzutgivelser:
«Playing together is a phrase so commonplace it’s easy to forget what it signifies. Of course, there’s the obvious: making music with others, performing as an ensemble, being creative in a group. But the music guitarist Bill Frisell, bassist Thomas Morgan and drummer Rudy Royston offer here suggests a specific spin on the idea, one that emphasizes the togetherness of the playing.»

KJØP BILLETT

Ordinær: 390,- / Medlem: 300,-

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Foto: Monica Frisell

RSVP