BREMER/McCOY

NB! ORDINÆRT BILLETTSALG ÅPNER 6. MAI KL 10.

Kritikerrost dansk duo kommer med eget lydsystem!

Pianist Morten McCoy og bassist Jonathan Bremer begynte å lage musikk sammen tilbake i 2012 da de var fortsatt på skolen. I starten opererte den danske duoen innen dub-sjangeren, noe som kan være vanskelig å forestille seg om en lytter til dem i dag. Påvirkningen blir derimot tydeligere når du ser dem live; Bremer/McCoy insisterer nemlig på å turnere med sitt eget lydsystem, noe som kan virke som mye innsats for en stillfaren dansk duo, men for danskene handler dét å lage musikk om hva som skjer i rommet. Det er derfor de tar med seg sitt eget utstyr hvor enn de reiser, og det er derfor de spiller inn musikken analogt. Når Bremer/McCoy skriver musikk, sikter de mot en direkte overføring – idé rett til komposisjon.

Duoens forrige album – «Natten» – kom ut på det anerkjente plateselskapet Luaka Bop i 2001 og hentet inspirasjon fra slutten av dagen, tiden på døgnet der livene våre ser annerledes ut. Til høsten er Bremer/McCoy aktuell med både nytt album og Norgesturné, og før den tid er det flere singler på vei.

Forrige gang duoen spilte i Bergen solgte de ut Galleriet på Kulturhuset og Bergens Tidendes anmelder lot seg også imponere over konserten:
«Slik ble stemningen passende til den naturnære vibben utøverne ønsker å skape gjennom musikken, og terskelen for å lukke øynene og nyte føltes lav. Flere i publikum så ut til å gli inn i en mild transe.»

Ordinær: 320,-
Medlem: 220,-

Dører: 19:00
Konsert: 20:00

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.