BRISTOL SILENCE

Komponist og bassist John Andrew Wilhite-Hannisdal flyttet fra New York til Oslo i 2014, og har siden det etablert seg som en interessant og allsidig musiker i en rekke sjangre. Han har tidligere skrevet bestillingsverk for Den Norske Opera og har nå fulgt opp med storband-verket «Bristol Silence», som hadde urpremiere på Hotel Bristol i Oslo under Motvindfestivalen i juni.

Ensemblet består av tolv av skandinavias fremste jazz- og samtidsmusikere. Tematikken i verket har også fått mye oppmerksomhet i nasjonale medier, med omtale hos blant annet Musikkmagasinet, Dagsavisen og Ballade.

Wilhite-Hannisdal tar for seg historien til Bristolorkesteret, som ble stiftet på 1930-tallet og fungerte under den tyske okkupasjonen av Norge, og ble senere til Kringkastingsorkesteret (KORK). I verket fokuserer det på tematikker som inspirerer refleksjon rundt musikernes roller (aktive eller passive) under krigen. Historien om Bristolorkesteret er kompleks og tvetydig, siden noen av KORKs stiftere var motstandsmenn, mens andre spilte inn nazistenes propagandamusikk. Hva betyr stillheten rundt dette? Hva betyr det at vi fortsatt er stille? Hva betyr det å spille denne stillheten?

Noen av svarene får du forhåpentligvis på konserten på USF Verftet, fredag 17. november.

ROBYN STEITZ, KAROLINE WALLACE sopran HANS P. KJORSTAD fiolin KLAUS HOLM, JULIE KJÆR, TORBEN SNEKKESTAD saksofon ERIK KIMESTAD PEDERSEN trompet ANE MARTHE SØRLIEN HOLEN, ANDREAS WINTHER perkusjon FERDINAND BERGSTRØM gitar AYUMI TANAKA piano JOHN ANDREW WILHITE-HANNISDAL kontrabass, komposisjon

Tekster sammensatt av J.A. Wilhite-Hannisdal med bidrag av Fred Moten

Rådgivning: Finn Iunker

Ordinær: 220,-
Medlem: 120,-

Dører: 20:00
Konsert: 21:00

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

Foto: Nemanja Cadjo