BUGGE WESSELTOFT

IT’S SNOWING ON MY PIANO

I over 25 år har Bugge Wesseltofts klassiske julealbum «It’s snowing on my piano» vært en garantist for julestemning. I år er den anerkjente pianisten tilbake med ny og eksklusiv julekonsert i Peer Gynt-salen i Grieghallen, søndag 1. desember.

Med godt og vel 160 000 solgte eksemplarer, er juleklassikeren «It’s snowing on my piano» en gigantisk suksess i norsk jazz- og musikkhistorie. Vær forberedt på vakre og neddempede versjoner av våre kjæreste julesanger, kontemplativt, men samtidig full av detaljer for den våkne lytteren. Perfekt medisin for å blåse bort akutt julestress!

Om det finnes en norsk musiker med definisjonsmakt langt utover jazzen, så må det være Bugge Wesseltoft. I tillegg til å være en jazzvirtuos på tangentinstrument og å drifte plateselskapet Jazzland Recordings, er han en pioner i å modernisere den elektroniske jazzmusikken. Samtidig har han funnet tid til å produsere Jan Eggum og turnere med Jan Garbarek, bare for å nevne en brøkdel av engasjementene hans.

Bugge Wesseltoft forteller selv om bakgrunnen for platen: 
«Snowing on my piano» ble laget ut fra et ønske om ro og fred i julen, og en pause fra stress, gavehysteri og det å måtte være så voldsomt lykkelig hele tiden. Som ung jobbet jeg ved et akuttmottak på psykiatrisk sykehus og det var et sjokk for meg å oppdage at julen også er en høytid for depresjon, ensomhet og vold i hjemmet. Da et tysk plateselskap spurte meg om å lage et album med kun solopiano og julesanger var jeg sterkt i tvil, men valgte til slutt å spille den inn på betingelse av at jeg fikk gjøre det på min egen måte. Det å være glad i hverandre og ha tid til hverandre er det viktigste vi kan drive med i julen.»

Ordinær: 520,-
BT Fordel: 445,-
Medlem: 415,-

Dører: 19:30
Konsert: 20:00

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter