CHRIS POTTER TRIO

FEAT. CRAIG TABORN & ERIC HARLAND

Chris Potter regnes kort og godt som en av de mest betydningsfulle jazzmusikerne vi har i dag, og er ifølge Downbeat en av verdens mest studerte og kopierte saksofonister. Han er en musikernes musiker så vel som en formidabel formidler, og ikke minst en solist som behersker både det tekniske og det vakre.

Siden Potter kom brasende inn på New York-scenen som 18-åring i 1989, har han spilt med de fleste – eksempelvis Steely Dan, Herbie Hancock, Dave Holland, John Scofield, Jack DeJohnette, Jim Hall, Mingus-storbandet, Paul Motian, Dave Douglas, Ray Brown – og reist verden rundt utallige ganger. Hans imponerende diskografi inkluderer 17 album i eget navn, samt medvirkning på et hundretall andre utgivelser.

Chris Potter var sist Bergen i 2018 som «Artist in Residence» for Vestnorsk Jazzsenter, og spilte blant annet med Bergen Big Band. I tillegg gjorde han uslettelig inntrykk på både publikum og musikere når han dukket opp med sopransaksofonen under en uannonsert og legendarisk opptreden med Living Space på Evans Jazzklubb.

I denne stjernetrioen har han fått med seg pianist Craig Taborn, et navn som bør være kjent for de fleste som følger med på den amerikanske jazzen. De siste årene har han begeistret norske konsertgjengere med sin kreative tilnærming til den improviserte musikken, både med egen trio og en rekke bejublede solokonserter. Den allsidige trommeslageren Eric Harland spiller også i Potters Circuits Trio, men har i tillegg en imponerende musikalsk CV som inkluderer Charles Lloyd, McCoy Tyner, Dave Holland, Julian Lage og James Farm med Joshua Redman.

Ordinær: 350,-
Medlem: 250,-

Dører: 20:00
Konsert: 21:00

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter