DANIEL HERSKEDAL ENSEMBLE

DANIEL HERSKEDAL tuba, basstrompet
BERGMUND SKASLIEN bratsj
EYOLF DALE piano
HELGE NORBAKKEN slagverk

Bergen Jazzforum tar smittevern på alvor, og vi vil selvsagt følge alle retningslinjer og anbefalinger fra myndighetene som er gjeldende på tidspunktet for konserten. Det skal være trygt for alle å besøke våre arrangementer i høst.

Vi gjør også oppmerksom på at alle publikummere må kjøpe billetter på forhånd!

Daniel Herskedal er en norsk instrumentalist og komponist som ikke bare har trosset tubaen sine konvensjoner, men har resolutt flyttet grenser både teknisk og lydmessig, noe som har resultert i et fengslende og fascinerende uttrykk. Han har turnert aktivt over hele Europa de siste årene, og har blant annet samarbeidet tett med navn som Django Bates, Listen, Trondheim Jazzorkester og Marius Neset. Under de melodiøse og elegante temaene som utgjør komposisjonene, er det en rytmisk energi i både strykearrangementen og den virtuose tubaspillingen som gir musikken et fantastisk variert og levende uttrykk. 

Herskedal fikk sitt internasjonale gjennombrudd med albumet «Slow Eastbound Train» i 2015. To år etter fulgte han opp med «The Roc» som var sterkt inspirert av hans samarbeid med arabiske musikere, turnéer og studiereiser i Palestina, Syria og Libanon. I fjor kom hans tredje utgivelse og «reisebrev» på Edition Records, der vi finner samme unike besetning som du får oppleve på denne konserten, bestående av trommer, bratsj, piano og tuba/basstrompet. Albumet har fått strålende mottakelser både ute i verden og her hjemme, og vi ser virkelig frem til å endelig ta i mot denne unike kvartetten på Bergen Jazzforum i høst.

«Daniel Herskedal er nå en en musiker, komponist og bandleder i verdensklasse – sånn er det med den saken. «Voyage» er et strålende og vakkert eksempel på det.» – Tor Hammerø / Nettavisen

«That man can do things with a tuba that’ll make your eyes pop out like organ stops» (BBC)

KJØP BILLETT

Ordinær: 250,- / Medlem: 150,-

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

Fotograf: Knut Aaserud

RSVP