HILDO

BERIT OPHEIM vokal TORE BRUNBORG saksofon STEIN URHEIM strenger STEINAR RAKNES bass KÅRE OPHEIM trommer DAVID SOLHEIM lyddesign

I verket Hildo har et lag mesterlige musikere, med Berit Opheim og Tore Brunborg i spissen, tatt utgangspunkt i ulike folketoner og slåtter fra blant annet Voss, Sogn og Hardanger, og serverer dem i nye arrangement og med nykomponerte tema. Tittelen bygger på sagnet om kirkeklokken Hildo, som klang så vakkert fra Vangskyrkjo på Voss – helt til bergenserne ville låne den (!) og den forsvant ned i dypet i Bolstadfjorden under transporten. Hildo var bestilt av Vossajazz i fjor, og ble nominert til Musikkritikerprisen 2018. Sammen sørger de fem musikerne for både dybde og overjordisk klang.

«Ei ut av kroppen-konsertoppleving» – Nils Kvamsdal, Avisa Hordaland

«Sammen med et knippe kortreiste musikere blir den gamle folkemusikken lett oppjazzet og tilført en moderne tonedrakt. Vakkert, spennende og forførende. Ikke minst Berit Opheims praktfulle kveding skaper et uttrykk du ikke finner noen andre steder. En fullsatt kinosal hyller da også musikerne med stående applaus til slutt. Det skulle bare mangle. Dette er real norsk eksportvare på linje med laks og olje.» – Einar Engelstad, Bergens Tidende

Ordinær: 280,- / Medlem Bergen Jazzforum, Medlem Columbi Egg & BT-fordel: 220,- // Dørene åpner 19.30, konsertstart 20.00.

Kjøp medlemskap // Kjøp billett

Konserten arrangeres av Vestnorsk Jazzsenter i samarbeid med Folkemusikklubben Columbi Egg og Bergen Jazzforum.
Konserten er en del av Vestnorsk Jazzsenters turné-ordning, Den Musikalske Stamvegen. Ordningen står for ca. 40 konserter i  året. Siden oppstarten har nærmere 170 musikere vært med. I all hovedsak musikere bosatt på Vestlandet.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

FOTO: Mathilde Anderdal

RSVP