HYLLEST TIL JONI MITCHELL

I 2023 fyller Joni Mitchell 80 år, og det er over 50 år siden debutalbumet hennes ble utgitt. For å markere dette reiser kapellmester Anja Lauvdal og et storslått orkester på turné i april.

Konserten er en hyllest til den ikoniske låtskriveren og artisten Joni Mitchell. Premieren på prosjektet fant sted under Oslo Jazzfestival i 2018, og førte til to utsolgte konserter i Den Norske Opera & Ballett. Etter dette har stjernelaget med bl.a. Frida Ånnevik og Sondre Lerche fulgt opp med utsolgte konserter både på Kongsberg Jazzfestival og Nattjazz for å nevne noen.

De magiske øyeblikkene fra disse konsertene er det nå på tide å dele med flere, når noen av Norges mest spennende musikere hyller legenden Joni Mitchell.

FRIDA ÅNNEVIK vokal SUSANNA WALLUMRØD vokal SONDRE LERCHE vokal MARIANNA SANGITA RØE vokal HARALD LASSEN saksofon TORSTEIN LAVIK LARSEN trompet CHRISTIAN WINTHER gitar MAGNUS NERGAARD bass HANS HULBÆKMO trommer ANJA LAUVDAL musikalsk leder, tangenter INGRID SKANCKE HØSØIEN lys DAVID SOLHEIM lyd THOMAS NORDVIK monitor lyd

Dagsavisen ga konserten i Oslo 6 av 6 og skriver:
«Etter endt konsert må vi også kunne slå fast at festivalen tok et svært bra valg da de ba Anja Lauvdal ta jobben med å hoppe etter Mitchell. Allerede under første låt gjør den musikalske lederen av et stjernelag av unge norske jazzmusikere det klart at dette ikke blir plankekjøring. Tvert imot. De går løs på Mitchell-katalogen med en befriende og forførende kreativitet, i det som skal bli en strålende kveld.»

«Heldigvis er det mange innganger til Jonis katalog og den publikum fikk oppleve på Nattjazz torsdag kveld var til å måpe av. Anja Lauvdal (…) har skrudd sammen et stjernelag som står meget godt til hverandre – og til Jonis låter. Men på en helt ny måte.» – Bergensavisen (terningkast 6)

«Ekte kjærlighet har et navn – Joni Mitchell. Nattjazz-hyllesten var vakker, elegant og svært vellykket.» – Bergens Tidende (terningkast 6)

KJØP BILLETT

ORDINÆR: 590,- / 490,-
BT Fordel: 520,- / 420,-
MEDLEM: 490,- / 390,-

KONSERTSTART 21:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter