I samarbeid med Perfect Sounds Forever: Nils Bech

Nils Bech har gjort seg bemerket som musiker og performance-artist i en årrekke. Debutplaten “Look Back” kom ut i 2010 på Fysisk Format. Hans personlighet og formidlingsevne krysser grenser mellom sjangre og smakshierarkier, og i 2012 fulgte han opp med mesterverket, “Look Inside”. Her kom han virkelig til sin rett som en av Norges mest personlige og særegne vokalister og låtskriver, og albumet har blitt til i spenningen mellom ulike musikksjangre og musikere med ulik bakgrunn.

Elektronika-duoen Ost&Kjex sto for produksjonen på albumet, et mørkt, nesten foruroliggende album som inviterer lytteren med på en reise gjennom de ulike følelsesmessige stadiene av et forhold: Her finnes stadier av selvransaking, sårbarhet og tvil, men også yr glede og sitrende spenning.

Nå venter vi i spenning på det kommende albumet “One Year”, og 19. juni ble førstesingelen “Trip Abroad” sluppet. Det hele låter umiskjennelig Nils Bechsk, men representerer likevel et aldri så lite musikalsk kvantesprang fra en landets mest originale og spennende låtskrivere.

– “Trip Abroad” handler om ventetiden etter du har sagt til noen at du elsker dem, men ikke fått de samme ordene tilbake. Hvordan ordene som ikke har blitt gjengjeldt gjør at du begynner å tvile på deg selv, og på en måte mister deg selv litt, utdyper Bech.

22. november spiller Nils Bech på Østre, dagen etter er det Bajazz-konsert på USF Sardinen.

Medlemmer i Bergen Jazzforum kan kjøpe billett til redusert pris, andre rabattordninger gjelder ikke på denne konserten.