JAZZ I SIKTE 2018

MINIFESTIVAL
Bergen Jazzforum, Nattjazz og Vestnorsk Jazzsenter ønskjer å stimulere jazzinteressa og rekruttering blant unge musikarar, og gje dei sjanse til å visa seg fram på ei etablert scene. Med “Jazz i sikte” får unge musikarar presentert seg, og vinnaren blir premiert med ein spelejobb under Nattjazz.

MARY GUANA AND THE LOVESPELL DESTRUCTIONS
JONE FINNE KUVEN bass og elektronikk ØRJAN HAMMER VOLLVIK trompet, firebird trompet og elektronikk MATHIAS WANG trommer

Mary Guana and the Lovespell Destructions er et band som spiller lett syreinspirert ambient jazzrock. Sounden deres er en lekker blanding av akustiske og elektroniske lyder. I låtene sine jobber de med å utvikle musikalske ideer, og utfordre hverandres musikalske roller.

GENERAL POST OFFICE
ISACH SKEIDSVOLL piano TORKIL HJELLE bass SIGURD STEINKOPF trommer AKSEL ØVRÅS RØED saksofon

General Post Office spiller det de selv kaller for «bluesy frijazz». Dette er energisk musikk, sterkt inspirert av frijazz-pionerene Ornette Coleman og Cecil Taylor, men også de gamle blues-heltene Robert Johnson og Howlin Wolf. Her går det fort fra enkle og melodiøse tema til heftig og upolert fri-spill. Bandet er studenter ved jazzlinja på Griegakademiet.

UTSIKTEN
ARNE TOIVO FJOSE SANDBERG bass MATHIAS MARSTRANDER gitar SIGURD STEINKOPF trommer AKSEL ØVRÅS RØED saksofon ANDREAS HESSENBERG HATZIKIRIAKIDIS trompet

«Utsikten» er et band som kommer fra den fremadstormende jazz-scenen i Bergen. Komposisjonene skrives av bassist Arne Sandberg og er rotfestet i dyptliggende musikalske referanser. Dette byr på stor variasjon i form av både uttrykk, konsept og sound. Musikerene i bandet har en variert kombinasjon av uttrykk, noe som skaper et utfordrende og spesielt samspill.

KASJANG
JUNGJAE KIM saksofon ANDREAS HESSENBERG HATZIKIRIAKIDIS trompet ARNE TOIVO FJOSE SANDBERG bass GAUTE ULLESTAD MOEN trommer

Kasjang pursues the sound which is open and unconstrained.
Without harmony instrument, Two horns make deeply meditative and interactive linear melodies on groovy bass line.
The repertoire is originals which include modern, free, crossover stuff.

MAO SUPERTRIO
ODA KRISTINE ØYGARD STEINKOPF bass ARNE SKORPE SJØEN trommer MARTIN S. HAUKEDAL gitar

MAO Supertrio er en trio beststående av Martin S. Haukedal på gitar, Arne Skorpe Sjøen på trommer og Oda Kristine Ø. Steinkopf på bass. Trioen har nettopp startet opp, men alle har spilt med hverandre før i ulike settinger. De spiller egenskrevne låter der de henter inspirasjon fra tradisjonelle standarlåter, afrikanske rytmer og arabiske harmonier. Dette utgjør en lett og leken blanding.

TRIP ADVISOR
SIMEN EMIL WALLE gitarSIGURD STEINKOPF trommer ØRJAN HAMMER VOLLVIK trompet ANDERS WALTERSDORPH HJEMMEN bass

Trip advisor er et band med et veldig variert låtmateriale og sound, og det på grunn av et ønske om å ta lytteren med til et mangfoldig landskap. Musikken er en eksentrisk kombinasjon av en veldig ulik musikalsk bakgrunn innad i bandet!

RSVP