JOHAN LINDSTRÖM SEPTETT

«Velskrevne komposisjoner og et knallband til å spille dem.» – Chris Monsen / Musikkmagasinet

JOHAN LINDSTRÖM gitar, pedalsteel JONAS KULLHAMMAR saksofon JESPER NORDENSTRÖM keys PER «TEXAS» JOHANSSON saksofon, klarinett MATS ÄLEKLINT trombone TORBJÖRN ZETTERBERG kontrabass KONRAD AGNAS trommer

Johan Lindström har gjennom mange år vært en av Sveriges mest ettertraktede frilansmusikere og produsenter. I jazzkretser er han kanskje mest kjent som en av medlemmene og grunnleggerne av fabelaktige Tonbruket. Her hjemme har vi sett han på scenen sammen med Ane Brun og Susanne Sundfør, der han stilsikkert trakterer både Fender Telecaster og pedalsteel-gitar.  

Etter mange år som studiomusiker og medmusikant hos navn som Freddie Wadling, Agneta Fältskog og Per «Texas» Johansson ga Johan Lindström endelig ut sin debutplate, «Music For Empty Halls» våren 2018. Lindström har komponert og arrangert alt materialet selv, og til å fremføre musikken i dette prosjektet har han håndplukket noen av sine beste venner og Sveriges mest markante musikere. Det kritikerroste albumet byr på en tankevekkende og sømløs blanding av jazz, blues, afrikanske rytmer og artrock, som ligner alt og ingenting du har hørt tidligere.

I besetningen finner vi flere favoritter som har gitt oss store musikalsk opplevelser på Bergen Jazzforum opp gjennom årene. Blant annet Jesper Nordenström og Torbjörn Zetterberg, og ikke minst den bunnsolide blåserekken bestående av Mats Äleklint, Per «Texas» Johansson og Jonas Kullhammar. Sistnevnte har også gitt ut albumet på sitt eget label, Moserobie Records.  

Dette blir første derimot første gang vi får oppleve denne unike septetten og Johan Lindström som bandleder på Bergen Jazzforum. Og vi er sikre på at dette fort kan bli en av vårens virkelig store musikalske høydepunkter i Bergen!

«Music for Empty Halls er en plate veldig mange norske musikklyttere vil elske. Dette er den store platen i åpen klasse nå i vår. Den er atmosfærisk og har humor på samme tid, med sjelfulle, filmatiske stemninger og tilnærmet biljaktaktige temaer, med dype saksofoner og sveipende strenger. Verdensmusikk, rett og slett.» – Audun Vinger / Dagens Næringsliv

Soundcloud

Kjøp medlemskap for våren // Kjøp billett

Ordinær: 250,- / Medlem Bergen Jazzforum: 150,- // Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00.

Praktisk informasjon

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

RSVP