JOHN MCLAUGHLIN

& THE 4TH DIMENSION

JOHN MCLAUGHLIN gitar
GARY HUSBAND keys, trommer
ETIENNE MBAPPÉ bass
RANJIT BAROT trommer

John McLaughlin kommer til Bergen for første gang siden 1998! Gitarikonet omtales ofte som en «musikers musiker» og er uten tvil en av de viktigste instrumentalistene som fortsatt står på scenen. Karrieren hans strekker seg tilbake til slutten av 60-tallet, og i tillegg til en imponerende rekke med soloutgivelser er han selvsagt kjent for sitt gitarspill med Mahavishnu Orchestra, Shakti og Miles Davis.

Til Bergen kommer McLaughlin med sitt faste band, The 4th Dimension, som har holdt sammen gjennom flere år og hundrevis av konserter. Her har han samlet samlet musikere fra ulike kulturer og musikalske tradisjoner, der kvartetten integrerer de forskjellige musikalske bakgrunnene, samtidig som de bevarer spontaniteten til jazzen. Gary Husband er en allsidig instrumentalist, som trakterer både tangenter og trommer med stor presisjon. Ranjit Barot er født i India og bosatt i Mumbai og har i årevis vært en aktiv trommeslager på den internasjonale scenen, sammen med blant andre Bill Evans og Scott Kinsey. Bassisten Étienne M’Bappé besøkte Bergen Jazzforum tidligere vår med egen trio. Også han er en anerkjent musiker som har opptrådt med blant andre Ray Charles, Salif Keita, Joe Zawinul og mange andre.

Dette blir en unik mulighet til å oppleve en av de største gitaristene i jazzen på scenen i Røkeriet sammen med et forrykende band!

KJØP BILLETT

SESONGKORT

ORDINÆR: 650,- // MEDLEM: 550,-
EGNE BILLETTER FOR SESONGKORT

DØRENE ÅPNER 19:00, KONSERTSTART 20:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Foto: Andrea Palmucci