JOHN PÅL INDERBERG TRIO

JOHN PÅL INDERBERG barytonsax, vokal
HÅKON MJÅSET JOHANSEN trommer
TRYGVE WALDEMAR FISKE bass

Med sans for et musikalsk spontant uttrykk rendyrker John Pål Inderberg Trio gamle låter, noen ganger med nye linjer, andre ganger med gamle vers, og ofte med alt i ett drag. Folkemusikken får mer og mer plass i repertoaret og trioen har som mål å presentere cooljazz og folkemusikk om hverandre, forankret i et sterkt akustisk sound og improvisasjon av høy kunstnerisk kvalitet.

John Pål Inderberg har for lengst satt sine klare spor i den norske jazzen, og er kanskje mer aktiv i noen gang. Denne trioen har holdt sammen siden 2016 med turnering både nasjonalt og internasjonalt, i tillegg slapp de nylig sitt tredje album, Radio fra Ura. Den anerkjente kunstneren Håkon Bleken har laget omslaget til utgivelsen.

På albumet løfter trioen frem sammenhengen mellom det verbale og det musikalske språket, og har blant annet latt seg inspirere av to store norske forfattere; Kristofer Uppdal og Edvard Hoem. Trioen tar ellers utgangspunkt i repertoaret fra cooljazzen med inspirasjon fra Lee Konitz og Warne Marsh sine ensembler uten akkordinstrumenter.  Dette gir et godt utgangspunkt for improvisasjon og lekent samspill som garantert vil begeistre publikum på USF Verftet denne fredagskvelden.

«Saksofonisten og ordkunstneren John Pål Inderberg er en institusjon i den norske jazzen.»

Ordinær: 250,-
Medlem: 150,-

Dører: 20:00
Konsert: 21:00

Presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter