KARL BJORÅ

KARL BJORÅ gitar & komposisjon
SELMA FRENCH BOLSTAD hardingfele & vokal
LARS HORNTVETH pedal steel & bassklarinett
VEGARD LIEN BJERKAN piano & harmonium
BÁRðUR REINERT POULSEN kontrabass
ANDREAS WINTHER trommer
KARL HJALMAR NYBERG saksofon

Gitaristen Karl Bjorå har i løpet av de siste årene gjort seg bemerket i flere unike og varierte musikalske prosjekter på jazzscenen, blant annet sitt eget band Aperture og i det energiske Megalodon Collective. I tillegg er han en del av Signe Emmeluth’s Amoeba, som også kommer til Bergen Jazzforum i vinter.

Nå er Bjorå aktuell med sin første plate under eget navn. «Whimsical Giant» er et album  som dekker mangfoldig musikalsk grunn, en målbevisst vandring på jakt etter det vakre, det uvanlige og uventede. De musikalske teksturene er distinkte, nesten taktile i sin klarhet. Elementer av jazz og ambient improvisasjon veves sammen med aksenter av americana, nordisk folk, post-rock, flyktige glimt av klassisisme, til og med ekko av salme ærbødighet.

Blant bidragsyterne på «Whimsical Giant» finner vi også noen av landets mest markante musikere, som hver for seg har bidratt til nye impulser og vitalisering av norsk musikk i lang tid allerede. I tillegg til hovedpersonen kan vi nevne; Johanne Flottorp (hardingfele, vokal), Lars Horntveth (pedal steel, bassklarinett) Signe Emmeluth (altsaksofon, vokal) Alf Hulbækmo (harmonium), Anja Lauvdal (piano, vokal) Bárður Reinert Poulsen (kontrabass), Andreas Winther (trommer). Albumet er produsert av Lars Horntveth og Bjorå, og er ute på Øra Fonogram nå!

«Han utfordrer lytterens forventninger og skaper helhet, helt uten å vimse. «Whimsical Giant» er en utgivelse for vår tid. Den tillater seg å være seg selv og fraber seg enkel kategorisering.» Arild R. Andersen / Aftenposten

«Americana jazz og post-rock møtes på triumferende vis i låter som singelen «Scenic Route» og «Picking Up The Pieces», mens andre øyeblikk kombinerer Christian Wallumrød-aktig samtidsmusikk med Nils Øklandsk avant-folkemusikk. Men alle disse enkelt bitene passer sammen og, for å si det med åpnings kuttet, «Makes Sense Somehow». Et godt album å være sammen med.» – Audun Vinger / Jazznytt

KJØP BILLETT
SESONGKORT

ORDINÆR: 220,- / MEDLEM 120,-

DØRENE ÅPNER KL 20:00, KONSERTSTART kl 21:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

FOTO: Jenny Berger Myhre

RSVP