KLODEN 2020: FATOUMATA DIAWARA

Det er med stor glede vi for første gang kan presentere Fatoumata Diawara på scenen i Bergen! Konserten blir en del av KLODEN 2020, en helaften med konserter, DJs og musikalske innfall, som presenteres i samarbeid med USF Verftet, Jungelen, Cushion og Vestnorsk Jazzsenter. Følg med for flere spennende programoppdateringer!

Fatoumata Diawara har i løpet av det siste tiåret etablert seg som en av de mest interessante stemmene og vitale formidlerne av moderne afrikansk musikk. Hun tok kunsten til spennende høyder på sitt nyeste, kritikerroste album «Fenfo» fra 2018, som også ble belønnet med en Grammy-nominasjon.

Diawara vokste opp på Elfenbenskysten med maliske foreldre og har en rik musikkarv å bygge på. Diawara har valgt å synge på språket ‘bambara’, for å holde i hevd og fremme sine røtter, riktignok ikledd en ny, futuristisk melodisk drakt. Tekstene berører denne kulturelle arven, på godt og vondt. Hennes musikalske uttrykk kommer til livs når hun blander den vestafrikanske musikktradisjonen med impulser fra vestlig popmusikk. Det er den gjennomgående sjangerblandingen som gjør at musikken blir tidløs, og virkelig frigjør seg fra datostempling.

Fatoumata er en viktig stemme på mange måter, både politisk og i sin langvarige kamp for rettighetene til barn og kvinner. Underveis i karrieren har hun også samarbeidet med navn som Bobby Womack, Roberto Fonseca, Paul McCartney og Damon Albarn’s American Express. I 2018 var hun festivalprofil under Oslo World, der hun fylte Cosmopolite og leverte en bejublet konsert som ble belønnet med full pott i både Dagsavisen og Aftenposten.

«Diawaras konsert ble et minne for livet… Det hele ender med dansende publikummere på scenen i en ekstatisk seanse som gir bakoversveis selv til en småkynisk anmelder.» – Eivind August Westad Stuen / Aftenposten

«På scenen utstråler hun ren, rå og inderlig energi, men det hun står for også som samfunnsaktivist er en like inderlig leksjon ikke bare for ettertiden, men for historien her og nå. Og den bør man lytte til enten hun synger den ut med en av verdens flotteste stemmer eller lar den hvile i det intense blikket.» – Mode Steinkjer / Dagsavisen

Ordinær: 450,- // Medlem Bergen Jazzforum & Student: 350,-

Kjøp medlemskap i Bergen Jazzforum for våren

Praktisk informasjon

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Fotograf: Aida Muluneh


RSVP