KLODEN 2021: GUTU ABERA

Gutu Abera er klar til å utforske musikken han har hørt på siden barndommen. Den lovende oromo-artisten (den største folkegruppen i Etiopia) har hentet inspirasjon fra bl.a. de etiopiske musikklegendene Ali Birra, Ababa Abeshu, Hachalu Hundesa og sjangre som malisk blues og vest-afrikansk afrobeat. Gutu byr på sine poetiske og samfunnsaktuelle sangtekster. Han har en særegen og kraftfull stemme, samt en tydelig tilstedeværelse på scenen.

Dette prosjektet startet Gutu Abera sammen med Mira Thiruchelvam (9 Grader Nord) og Bård Årvik (Hum). Samarbeidet farger rytmene og melodiene, og musikken har påvirkninger fra mange musikksjangre som jazz, blues, bati og mararo. Rytmiske variasjoner veksler mellom oromiske rytmer som dhichesa, baaroo og afro beat. Den første singelen, Hawanawa, tok YouTube med storm, og ble nylig kåret til årets beste oromo-låt i Etiopia. 

Musikerne i bandet er godt forankret i den musikalske bergensscenen og er bla. kjent fra band som 9 Grader Nord, Miss Tatis Angola70, Sindio, Húm, Havene, Halie, Malstrøm og BFUung.

KJØP BILLETT

Ordinær: 450,- // Medlem & Student: 350,-

19:30 – Dørene åpner
20:00 – Gutu Abera
21:30 – Fatoumata Diawara

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Foto: Simen Aarli

RSVP