LEE RITENOUR & DAVE GRUSIN – UTSOLGT!

LEE RITENOUR gitar DAVE GRUSIN paino MELVIN DAVIS bass WESLEY RITENOUR trommer

Lee Ritenour debuterte som studiomusiker da han var 16 og har deltatt på over 3000 sessions, har omkring 30 jazzhits, vært Grammynominert 20 ganger og stiftet supergruppa Fourplay. Som tenåring studerte han hos Joe Pass og var tungt inspirert av Wes Montgomery, men fant fort sin egen stemme i den melodiske jazzen. Dette førte tidlig til et mildt sagt eklektisk studioliv, få, om noen, har Bee Gees, Steely Dan, Barbara Streisand og Sony Rollins på samme CV. Som soloartist er han ofte sett på som en representant for en polert åttitalsjazz, men gjennom Montgomerey-prosjekt og brennende kjærlighet for brasiliansk musikk er han så mye, mye mer.

Ritenour spilte for en nesten fullsatt sal på Nattjazz i 2016, men denne gangen har han også med seg selveste Dave Grusin til konserten i Bergen. Sammen utforsker de to sine musikalske røtter fra ulike sjangre som jazz, fusion, rock og brasiliansk musikk.

Dave Grusin er en legendarisk komponist, arrangør og pianist, som står bak musikken til en lang rekke filmer og tv-serier. Han har vunnet Oscar og 12 Grammypriser, blant annet for sitt samarbeid med Ritenour på albumet «Harlequin» fra 1985. Som forøvrig kom ut på Grusins eget plateselskap GRP Records. I tillegg til å ha skrevet filmmusikken til titler som «The Champ», «The Fabulous Baker Boys», «The Firm» og tittellåten på «Tootsie», har han også komponert storbandjazz og klassisk musikk.

Dette blir en unik mulighet til å oppleve to musikalske storheter i en uvanlig intim atmosfære i Sardinen USF.

https://www.youtube.com/watch?v=JErq8BuIMn8

Ordinær: 350,- / BT Fordel: 300,- / Medlem Bergen Jazzforum: 250,-

Dørene åpner 19.00, konsertstart 20.00.

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

Meld deg på nyhetsbrevet her! 

RSVP