MULATU ASTATKE

«The godfather of ethio-jazz»

MULATU ASTATKE vibrafon CRISPIN ROBINSON perkusjon ALEXANDER HAWKINS tangenter JOHN EDWARDS kontrabass JAMES ARBEN saksofon BYRON WALLEN trompet BEN TRIGG cello JON SCOTT trommer JOSEPH PEET lyd

En av Etiopias aller fremste musikere og opphavet til sjangeren ethio-jazz, der vestlig jazz møter tradisjonelle etiopiske melodier. Mulalu Astatke er en sann pionér innen afrikansk musikk med en produksjon som så til de grader har tålt tiden tann, samtidig som han holdt seg vital og aktuell i samarbeid med navn som The Heliosentrics og Jim Jarmusch, der han fikk en sentral rolle musikalsk i filmen «Broken Flowers» fra 2007. Musikken er et mylder av ulike inspirasjonskilder smeltet sammen til ; østlig mystikk fusjonerer med funk, reggae og John Coltrane; 70-tals explotationfilm-soundtracks og James Brown blander seg med tunge latinske rytmer.

Mulatu Astatke var den første afrikanske musikeren til å bli tatt opp på det prestisjefylte Berklee College of Music, og allerede i 1965, 22 år gammel, ga han ut sitt første album. Siden den gang har han dukket opp på en lang rekke historiske utgivelser, og har gjennom sin lange karriere fått en stadig større og mer hengiven tilhengerskare.

Mulatu sto sist på scenen foran et entusiastisk publikum i Bergen på Nattjazz 2010, og har siden den gang levert flere utsolgte på Cosmopolite i Oslo. Det er med andre ord på høy tid at gudfaren av ethiojazz returnerer til byen for ny konsert på USF Verftet!

Ordinær: 350,- / Medlem Bergen Jazzforum: 250,- // Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00.

Kjøp medlemskap for våren // Kjøp billett

Praktisk informasjon

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

RSVP