NILS MARTIN HAUGFOS + JULIUS + DJ JON LUNDE @ ØSTRE

NILS MARTIN HAUGFOS

MANTRA 5

NILS MARTIN HAUGFOS trommer, elektronikk

MANTRA 5 er et konsertkonsept utvikla av Nils Martin Haugfos. Her jobbar Haugfos med musikalske uttrykk som oppstår ved å kombinera live trommespel med effektboksar som delay og equalizer. Uttrykket er inspirert av musikalske minimalistar som Steve Reich og Terry Riley, med vekt på deira tidlige verk frå 1960- og 70-talet. Gjennom 5 sekvensar på til saman 30 minutt syner han 5 ulike måtar å nærma seg eit slikt samspel på. Nils Martin Haugfos er trommeslagar og student på masterprogrammet i kunstfag på Universitetet i Agder.

 

————————————————————————————————————————

JULIUS

MARTIN MIGUEL ALMAGRO TONNE gitar
KNUT KVIFTE NESHEIM trommer

Julius spiller improvisert musikk basert på tydelige strukturer og finurlig kommunikasjon. Uttrykket bærer tydelig preg av rytmisk fokus, og musikken er renskåren og konkret, både inspirert av 60-tall minimalsime, vestafrikansk musikk, postrock og frijazz. Julius’ uttrykk er resultatet av intens lytting og kommunikasjon musikerne imellom, og tar tak i deg fra første sekund.

Julius pressebilde

——————————————————————————————————————–

DJ JON LUNDE

Jon S. Lunde har bakgrunn fra elektronisk improvisasjonsmusikk, men har også spilt en rekke DJ-sett de siste årene, og kommer til Bergen med harddisken fullastet av musikk som springer ut fra en fascinasjon for amerikansk minimalisme (Glass, Reich, Young, Riley) og spinner videre inn i andre repetitive former etter hvert som kvelden utvikler seg.

 

Billetter: 100,- / 50,- (medlem)

RSVP