Ny konsertserie fra Bergen Jazzforum på Østre

Velkommen til Bergen Jazzforum på Østre! I tillegg til all aktivitet på USF Verftet dypper Bergen Jazzforum beina i Østre Skostedet denne høsten.  Konsertserien på Østre tar plass den første torsdagen i måneden de neste tre månedene, og man vil man få høre alt fra det minimale til det maksimale. Sjangerkrasj, fransk humor, støymusikk og en jazzseptett som debuterer på Gigafon Records i september i år er bare noen av godbitene som presenteres i denne litt mer uformelle serien på vakre, nymalte Østre. Det er definitivt muligheter for å nyte kveldene videre etter konsertene med utfordrende musikk og glassflasker mens vi arresterer høsten inn med noe av det ferskeste jazzverden har å by på. 

3. september: 3X MINIMALISME 

NILS MARTIN HAUGFOS – MANTRA 5

NILS MARTIN HAUGFOS trommer, elektronikk

Mantra 5 er en konsert for solo trommesett laget og fremført av Nils Martin Haugfos. Konserten består av fem sekvenser av 5-10 minutters lengde der han innenfor hver sekvens tilnærmer seg et minimalistisk samspill med trommesettets få elementer og en delaypedal. Konserten varer i mellom 30 og 45 minutter.

Nils Martin er trommeslager og student ved master i kunstfag ved UiA, der han arbeider med hvordan minimalistisk musikk virker på utøver og publikum. Han sammenlikner egne funn med ideen om det sublime representert av Edmund Burke, Emmanuel Kant og Jean Francois Lyotard.

JULIUS

MARTIN MIGUEL ALMAGRO TONNE gitar

KNUT KVIFTE NESHEIM trommer

Julius spiller improvisert musikk basert på tydelige strukturer og finurlig kommunikasjon. Uttrykket bærer tydelig preg av rytmisk fokus, og musikken er renskåren og konkret, både inspirert av 60-tall minimalsime, vestafrikansk musikk, postrock og frijazz. Julius’ uttrykk er resultatet av intens lytting og kommunikasjon musikerne imellom, og tar tak i deg fra første sekund.

DJ JON S. LUNDE

Jon S. Lunde har bakgrunn fra elektronisk improvisasjonsmusikk, men har også spilt en rekke DJ-sett de siste årene, og kommer til Bergen med harddisken fullastet av musikk som springer ut fra en fascinasjon for amerikansk minimalisme (Glass, Reich, Young, Riley) og spinner videre inn i andre repetitive former etter hvert som kvelden utvikler seg.

1. oktober: PLATEAKTUELT SJANGERKRASJ

To platedebutanter, to sjangre. Jazzseptetten Meglodon Collective debuterer på Gigafon Records i september med en fullengder, mens smått psykedeliske Living debuterer med singelen Florahedron på Diamond Club i løpet av høsten.

MEGALODON COLLECTIVE 

MARTIN MYHRE OLSEN, treblås
KARL ‘KALLE’ NYBERG, treblås
PETTER KRAFT, treblås
KARL BJORÅ, gitar
AARON MANDELMANN, bass
ANDREAS WINTHER, trommer
HENRIK LØDØEN, trommer

Megalodon Collective er satt saman av norske og svenske improviserande, unge musikarar som preger impro- og jazzmiljøet i Trondheim. Improvisasjonane blir gjort med utgangspunkt i enten komposisjonar, skisser, enkle tema eller spontane initativ. Bandet byr seg fram gjennom eit personleg og spontant preg – musikken speglar stor fridom innafor rammene til komposisjonane. I løpet av hausten 2014 gjorde bandet godt besøkte konsertar på Dølajazz og Lillesalen Konsertserie. Intens impro med rocke-energi og speleglede!

LIVING

LUCAS DE ALMEIDA elektronikk og vokal

Living er brasilianeren Lucas de Almeida, bosatt i Bergen, og klar for sitt første singelslipp på det lokale plateselskapet Diamond Club i løpet av høsten. Musikken overskrider mange sjangre og musikkuttrykk som lo-fi, indie, chillwave, psykedelisk og eksperimentell pop med innslag av tropiske rytmer og solstråler som kiler både deg og stueblomstene dine i ansiktet på en varm sommerdag.

5. november: FRANSK HUMOR OG NORSK GALSKAP

PETITE VENGEANCE

RAPHAËL QUÉNEHEN saksofon, vokal

JÉRÉMIE PIAZZA perkusjon, gitar

Petite Vengeance er en dialog mellom Raphaël Quenehens saksofoner og Jérémie Piazzas slag- og rasleinstrumenter og gitar, iscenesatt i både en ekte og en oppfunnet versjon av Amerika. Countrymusikk sniker seg inn i improvisasjonen, blues blir til rock, spoken word til mykere melodier. En perfekt syntese av kontinenter som ikke tar seg selv for seriøst, men fortsatt utforsker forskjellige stilarter i det samme registeret: det med glede, latter og det med en viss rock’n’roll-sjel.

ICH BIN N!NTENDO

CHRISTIAN WINTHER gitar/vokal

MANGUS NERGAARD bass

JOAKIM HEIBØ trommer

ICH BIN N!NTENDO har siden debutplaten med Mats Gustafsson (The Thing/Fire!) i 2012 vært en sentral aktør i det norske, eksperimentelle musikkmiljøet og gjort seg bemerket med sine turnéer i Europa og Japan. De slapp i 2014 sin andre plate «Look», som i likhet med førsteplata ble mikset og mastret av støylegende Lasse Marhaug og utgitt på det Oslo-baserte plateselskapet Va Fongool. Bandets musikk og performative sceneuttrykk har den siste tiden beveget seg enda mer i retning støyrock, post-punk og no-wave-sjangrene, ispedd en galskap som kanskje kan sammenlignes med tidlig Cpt. Beefheart.