OJOS DE BRUJO + BEADY BELLE

OJOS DE BRUJO

MARINA ABAD vokal DANI CARBONELL vokal RAMÓN GIMÉNEZ flamenco gitar XAVI TURULL perkusjon DJ PANKO scratching SERGIO RAMOS trommer MAXWELL WRIGHT perkusjon, vokal PACO LOMENA flamenco gitar JAVI MARTIN bass CARLITOS SARDUY congas, trompet, keyboard

 
Det spanske kollektivet Ojos de Brujo er blitt synonymt med lyden av Barcelona i et nytt årtusen. Oktetten har krysset flamenco og katalansk rumba med elektronika, hip-hop og reggae. De siste årene har det dukket opp en hær av kopiister, men dette er altså originalen. Fjorårets headliner på Oslo World Music Festival har besøkt Bergen to ganger før og gjort seg bemerket verden over med en konsertpakke ingen kan gjøre etter dem. Så ta gjerne fram igjen grillhanskene fra i sommer, for dette blir brennhett.

BEADY BELLE

BEATE LECH vokal MARIUS REKSJØ bass ERIK HOLM trommer

beady belle
Norske Beady Belle har blitt hyllet både nasjonalt og internasjonalt siden debutalbumet fra 2001. “Home” ble en av Universals internasjonale storsatsninger og bandet har siden hatt hele verden som arbeidsområde. De har blant annet turnert med Jamie Cullum etter at han oppsøkte bandet og presenterte seg som deres største fan. Flere internasjonale stjerner har erklært seg som lidenskaplige tilhengere, bl.a. India Arie som bidrar på deres fjerde album. I løpet av september slipper de sitt femte album og allerede 23. oktober kommer de til Bergen!

 

Konserten presenteres av Bergen Jazzforum og Bergen Internasjonale Musikkfestival.