PER JØRGENSEN MED VENNER

Stemningsfullt møte mellom særpregede jazzmusikere 

I samarbeid med Den Nationale Scene presenterer vi en unik konsert med Per Jørgensen og venner. Rabatt på billetter for medlemmer i Bergen Jazzforum!

Trompetist og vokalimprovatør Per Jørgensen gjorde sterkt inntrykk på publikum under forestillingen Vår ære/Vår makt i fjor. I oktober er oppsetningen tilbake i Teaterkjelleren, og vi benytter anledningen til å samle Jørgensens musikkvenner til en stemningsfull Late Night-konsert.

Det blir et stjernelag av noen av de mest særpregede norske jazzmusikerne som entrer scenerommet og utforsker kryssende musikalske landskap. Som en del av scenografien til stykket, er salen delt opp etter Bergens geografi, og stoler i allslags former og varianter står klare til publikum.

Per Jørgensen er kjent fra en lang, lang rekke ulike samarbeid og band. «Jørgensen er en trompeter og vokalist som knapt har sin make når det gjelder å fylle sine musikkytringer med substans, den være seg i form av uro, lengsel, undring, ren og skjær melodisk skjønnhet, glede eller hva som helst annet som kan ta tak i en lytter» – slik har Terje Mosnes i Dagbladet beskrevet Per Jørgensens unike spill.

Trompetisten fra Bergen har samarbeidet flere ganger med perkusjonsmagikeren Terje Isungset, som også er kjent for å spille på både is, stein og pinner. De to sto bl.a bak «Agbalagba Daada». Jørgensen har også lang fartstid med den allsidige Sigbjørn Apeland på trøorgel.

Vokalisten og multi-instrumentalisten Sissel Vera Pettersen er imidlertid et nyere bekjentskap for Per Jørgensen. Jazzsangerinnen vendte tilbake til Norge i 2015 etter mange år i København, og hun har bak seg en rekke utgivelser og konserter verden over. Sammen med Isungset ga hun ut det kritikerroste albumet «Oase» i 2016.

I samarbeid med Den Nationale Scene

Ordinær billett: 200,- / Medlem Bergen jazzforum: 120,-

https://soundcloud.com/user-571962377/skriiik

RSVP