RYMDEN

DAN BERGLUND bass MAGNUS ÖSTRÖM trommer BUGGE WESSELTOFT piano, synth                    

Den prisvinnende norske pianisten Bugge Wesseltoft hadde lenge ønsket å spille i en pianotrio. Som en viktig forkjemper for «europeisk jazz som egen kunstform» (sitat Wesseltoft), var han på leting etter noe som lignet hans egne følelser for, og hans egen tilnærming til det musikalske. Det var grunnen til at han inviterte to venner og innovative krefter innen europeisk jazz til samarbeid: Magnus Öström and Dan Berglund. Nå er Rymden plateaktuelle og ga ut sitt debutalbum «Reflections & Odysseys» på Jazzland Recordings i vinter. 

De tre skrev parallell musikkhistorie helt tilbake til midten av 90-tallet, Magnus og Dan med «Esbjørn Svensson Trio» og Bugge med «New Conception Of Jazz». Begge prosjekter turnerte verden rundt, og definerte et, i internasjonal sammenheng, nytt og friskt lydbilde– med stor åpenhet for eksperimentering og innovativ tenkning. Resultatet ble en internasjonal musikalsk bevegelse som inspirerte og fortsatt inspirerer kommende generasjoner.

Med sin musikalske plattform (og plateselskap) Jazzland var Wesseltoft en pionér – og er fremdeles en viktig pådriver for modernisering av skandinavisk jazzmusikk. «Esbjørn Svensson Trio» var på sin side det første bandet som spilte på så ulike venuer som rock- og jazzklubber, klassiske konserthus og på de største scenene på musikkfestivaler verden rundt.                    

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuos jazz spill av høyeste klasse. I denne nye band konstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og progressiv rock.

Bugge Wesseltoft, Dan Berglund og Magnus Øström gjorde sin første konsert sammen noensinne på Nattjazz i 2017, og spilte også på Finsejazz i 2018. Etter dette har de gjort en rekke konserter rundt i Europa, med fulle hus på både festivaler og jazzklubber. Til høsten blir det turné i Norge, og endelig får vi igjen oppleve denne supertrioen på scenen der det hele startet, nemlig Sardinen på USF Verftet.   

«Det blei ei magisk stund av dei sjeldne. Ein ny, nydeleg pianotrio er født og dei som likar slikt, kan berre gleda seg til kva som ventar når desse får skrudd seg i hop og verkeleg får materialet under huda.» – Bergens Tidende om Nattjazz-premieren.

Les stort intervju med Rymden i Klassekampen Musikkmagsinet!

Ordinær: 350,- / Medlem Bergen Jazzforum: 280,-

Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00.

Kjøp billett // Kjøp medlemskap for høsten

Praktisk informasjon

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

RSVP