SKRIM

MORTEN QVENILD fender rhodes, synth, elektronikk
GARD NILSSEN trommer, elektronikk
STÅLE STORLØKKEN orgel, synth, elektronikk
STIAN WESTERHUS gitar, elektronikk

Ikke så mange vet dette, men veien fra Skien til Kongsberg er bare 4 mil. Vel og merke hvis du starter på Ravalsjø og tar den Gamle Kongeveien videre over til Skien. Kanskje er det denne forbindelsen som gjør samspillet i improvisasjons-duoen SKRIM, bestående av Gard Nilssen (fra Skien) og Morten Qvenild (fra Kongsberg) magisk, originalt og intuitivt? Kanskje duoens navn er et bilde på en gammel tradisjon der folk gikk over SKRIM for å unngå innavl og sturinga i hjembygda? Turen over SKRIM gav friskt blod, nye retninger og ny genetikk.

På SKRIM finner du også Firemannskollen – det låter litt hemmelighetsfullt. Handler det om de fire Milorg-gutta som søkte tilflukt der oppe da de ble forfulgt av tyskerne? Eller kanskje om de fire vandringsmennene som frøs ihjel på toppen en iskald vinternatt. Eller handler det om at SKRIM utvidet besetningen med stjernegjestene Stian Westerhus (gitar/elektronikk) og Ståle Storløkken (orgel/elektronikk) i anledning Gard Nilssens residency på Moldejazz i 2019?

Disse fire improviserende musikalske vandringsmennene gikk altså i studio, eller ut på tur om du vil. De gikk på krokete stier inn i et vilt musikalsk landskap som du garantert aldri har hørt før. Ekspedisjonen besøker med stor risiko bratte fjell, krystallklare kilder og lyden av Akihabara, stedet i Tokyo der man kan kjøpe all verdens elektroniske duppeditter.

SKRIM utforsker et område der den uvørne og noen ganger vakre improvisasjonsmusikken møter en oppstykket, brokete, dansbar og rytmisk verden. På SKRIMs krokete sti finner du sci-fi elektronikk, tombola på månen, pianoer fra 70-tallet, løpende arpeggiatosynther fra 80-tallet, en vill dynamikk, trommemaskiner og gamle trommesett, friksjon, flyt, rufsete bass, hammondorgel, mørke, glede og råskap.

KJØP BILLETT

Ordinær: 320,- / Medlem: 220,-

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

Fotograf: Frode Fjerdingstad

RSVP