SUSANNA

MEDITATIONS ON LOVE

I 2024 markerer Susanna sitt tjueårsjubileum som plateartist. Vokalisten og multiinstrumentalisten er en enestående skikkelse på den norske musikkscenen. Hun er en helt særegen tolker av låtmateriale, billedkunst og poesi, som på fjorårets kritikerroste Baudelaire & Orchestra, i tillegg til å være en komponist med stadig voksende konseptuelle visjoner.

Hennes nyeste prosjekt, Meditations on Love, er intet unntak. Som tittelen røper, kretser albumet rundt det som kanskje kan kalles Susannas primære forskningsområde: Kjærlighet, i alle sine sårbare former. Utroskap, svik, tillitsbrudd – ikke bare mot andre mennesker, men mot deg selv. Rundt disse lyriske meditasjonene har Susanna og medprodusent Juhani Silvola bygd det som kan kalles en organisk musikkmaskin. Saksofoner og klarinetter blander seg med Silvola og Susannas varierte instrumentering, i tillegg til eksperimentell perkusjon og trommer.

Sammen skaper de teksturer og mønstre som kan sende assosiasjoner til alt fra de Harry Partch-inspirerte arrangementene i musikken til Tom Waits til etiopisk soul. Det er musikk som inviterer lytteren inn i seg, hvor man kan assosiere fritt og fundere over samspillet mellom de ulike bestanddelene og måten de er vevd sammen. Det er et av hennes mest ambisiøse og essensielle prosjekter til dags dato – et kjærlighetsarbeid om kjærlighet.

SUSANNA WALLUMRØD vokal og tangenter
JUHANI SILVOLA gitar, tangenter og perkusjon
MORTEN BARRIKMO bassklarinett og klarinett
MARTHE LEA saksofon, fløyte, vokal og tangenter
JAN MARTIN GIMERSVIK trommer og perkusjon
ESPEN HØYDALSVIK lyddesign

Ordinær: 300,-
Medlem: 200,-

Dører: 20:00
Konsert: 21:00

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

Foto: Ida Fiskaa