TORD GUSTAVSEN TRIO

TORD GUSTAVSEN piano
STEINAR RAKNES bass
JARLE VESPESTAD trommer

Bergen Jazzforum tar smittevern på alvor, og vi vil selvsagt følge alle retningslinjer og anbefalinger fra myndighetene som er gjeldende på tidspunktet for konserten. Det skal være trygt for alle å besøke våre konserter i høst.

Tord Gustavsen Trio er intet mindre enn en norsk jazz sensasjon. Som første norske instrumentale jazzplate noensinne gikk andreplaten «The Ground» helt til topps på VG-lista. Med sine 20 000 solgte eksemplarer holdt det også til gullplate for denne svært så populære trioen, inkludert høy listeplassering på Billboard. Etter fire album sammen med egen kvartett og større ensembler vendte Gustavsen endelig tilbake til trio formatet i 2018. Sammen med bassist Gjermund Silset og trommeslager Jarle Vespestad er han nå aktuell med både nye konserter i Norge.

Hans stadige søken etter den rene og vakre tonen i hver strofe som spilles, er blitt et sterkt varemerke. Med utsøkt følsomhet og intenst samspill leverer denne trioen melodiøs og kreativ kammerjazz. Musikken er blitt omtalt som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel». Det kan spores inspirasjon fra blant annet skandinavisk folkemusikk, fransk impresjonisme, karibisk musikk og salmer.

Tord Gustavsen har utgitt åtte album på velrennomerte ECM Records. Han har vunnet Spellemannsprisen og mottatt tallrike andre utmerkelser opp gjennom årene. Denne kvelden får Tord Gustavsen Trio æren av å starte høstsesongen på Bergen Jazzforum!

KJØP BILLETT

Ordinær: 350,- / Medlem: 250,-

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV

Presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter

Fotograf: Hans Fredrik Asbjørnsen

RSVP