TRØEN / ARNESEN KVARTETT

BERGEN JAZZFORUM 50 & KULTURHUSET I BERGEN PRESENTERER:

NEW PAINTINGS OF JAZZ
De siste årene har saksofonist Elisabeth Lid Trøen vært aktiv i en rekke prosjekter og band, blant andre Bergen Big Band, Klangen av Hoem og Bouncealarm. Hun har skrevet musikk for store og små ensembler, og jobbet navn som Marius Neset, Erlend Skomsvoll, Chris Potter, Jon Balke og Django Bates.

«New Paintings of jazz» er Elisabeths første bestillingsverk og er komponert for hennes eget band, Trøen/Arnesen Kvartett, som er et tett samarbeid med nestor i norsk jazz, pianist Dag Arnesen. Kvartetten består ellers av bassist Ole Marius Sandberg og trommeslager Sigurd Steinkopf, og har eksistert siden 2017.

Denne gangen er det derimot Trøen som får boltre seg i skriveprosessen, og resultatet er et knippe låter med røtter både i fortiden og fremtiden. Tittelen «New Paintings of Jazz» beskriver et ønske om å ta jazzen inn i vår samtid og fremtid, samtidig som de tar med seg og bevarer den gamle tradisjonen. Ensemblet maler nye bilder i lyset av de gamle, og åpner opp for å forske på ulike nye uttrykk.

«Kvartetten låter deilig umoderne der den beveger seg tilbake gjennom tiårene og gjør seg selv relevant for i dag. Den klassiske jazzen har evig gyldighet i gode hender.» Arild R. Andersen, Jazzinorge

KJØP BILLETT

SESONGKORT

ORDINÆR: 275,- // MEDLEM: 200,-

KONSERTSTART 19:00

MEDLEMSKAP

NYHETSBREV