TROND KALLEVÅG

AMERIKABÅTEN

Den kritikerroste gitaristen og komponisten, Trond Kallevåg, presenterer her sitt splitter nye verk med tittelen «Amerikabåten». I prosjektet har han fått med seg noen av landets fremste unge musikere. 

Gitaristen og komponisten Trond Kallevåg har på få år etablert seg som en av de mest spennende gitaristene og komponistene i Norge i dag. Flere utenlandske anmeldere har trukket parapeller til gitarstorheter som Bill Frisell og Ry Cooder. Hans to Hubro-utgivelser, «Bedehus & Hawaii» og «Fengselsfugl» ble hyllet av norske og utenlandske anmeldere for sitt ærlige og lyriske uttrykk. Platene ble spilt inn i studioet til Geir Sundstøl som også medvirket med sitt sublime steelgitarspill som perfekt matchet Trond sin affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, forsiktig bedehussakralitet og polynesisk exotica.

Til prosjektet «Amerikabåten» tar han denne gang utgangspunkt i den store drømmen og livet ombord Amerikabåtene som fraktet nordmenn over til Amerika helt frem til midten av 1900-tallet. Mange opplevde også sjøen som et liberalt fristed hvor man turte å være seg selv uten datidens konformiteter. Overfarten hadde en hypnotisk tiltrekningskraft på de som ikke passet inn, ofte de nyreligiøse og lovløse. 

TROND KALLVÅG gitar, pedalsteel DANIELA REYES trekkspill, nøkkelharpe, gitar SELMA FRENCH nøkkelharpe, fiolin, gitar HÅKON AASE fiolin JO BERGER MYHRE bass OLA ØVERBYE trommer, sag, glass

ORDINÆR: 250,-
MEDLEM: 150,-

DØRENE ÅPNER 20:00
KONSERTSTART 21:00

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter