TRYGVE SEIM – RUMI SONGS

TRYGVE SEIM saksofon TORA AUGESTAD vokal FRODE HALTLI accordion SVANTE HENRYSSON cello ERLING KITTELSEN resitasjon PÅL TERJE ANTONSEN lyd

Rumi Songs er en sangsyklus av Trygve Seim, laget på bestilling av Tora Augestad, komponert på den amerikanske poeten Coleman Barks sine gjendiktninger av den persiske sufimystiker og dikter Jelaluddin Rumi. Ensemblet (Trygve Seim Nordic Orient) består av saxofonist og komponist Trygve Seim, vokalist Tora Augestad, accordionist Frode Haltli, cellist Svante Henrysson, lydprodusent Pål Terje Antonsen og poet Erling Kittelsen. Kittelsen har i tillegg til sin egen enorme produksjon av poesi og prosa gjendiktet en rekke sufipoeter, deriblant Rumi. Kittelsen forteller om Rumi og sufismen og resiterer egne Rumi-gjendiktninger.

Jelaluddin Rumi er persernes store nasjonalpoet, født 1207 i Balkh, som nå er en del av Afghanistan. Han vokste opp i Tadsjikistan før han flyttet til den anatolske byen Konya, der han var religiøs lærer og dikter. Toleranse og åpenhet er sentrale tema i det han har skrevet.

Trygve Seim forteller: “Den første sangen jeg skrev gikk så utrolig lett å skrive, som om den skrev seg selv. Den ble også veldig vakker, syntes jeg. Etter det fikk jeg lyst til både å dykke dypere ned i poesien til Rumi, og ikke minst også til å lage en bok med sanger basert på Rumi’s diktning, nok til å fylle en hel konsert.”

“Seims komposisjoner er så sterke og vakre at de som blir sittende igjen uberørt etter dette møtet, bør søke profesjonell hjelp.” Tor Hammerø.

Jelaluddin Rumi (1207-1273), tekst
Trygve Seim, musikk

Presenteres i samarbeid med Bergen kirkeautunnale.

RSVP