ANDERSEN & BONAVENTURA

DANIELE DI BONAVENTURA bandoneòn, elektronikk
ARILD ANDERSEN kontrabass, elektronikk

Arctic Duo er jazzlegendene Arild Andersens og Daniele di Bonaventuras nye prosjekt. Det startet for over et år siden i Italia med en konsert og samarbeidet utviklet seg så videre gjennom flere treff der de gjestet ulike europeiske jazzfestivaler, både i Ungarn, Romania og Norge. Duoens egenkomponerte låter har en smak av eleganse og noe raffinert, og beveger seg fra en varm middelhavs klang til mer dempede nordeuropeiske toner og ender opp i en luftig, arktisk atmosfære.

Daniele di Bonaventura kommer fra Fermo i Marche-regionen og er komponist, arrangør, pianist og bandoneonist. Gjennom sin etterhvert lange karriere har han spilt med alle de største musikerne i hjemlandet – som Enrico Rava, Paolo Fresu og Stefano Bollani bare for å nevne noen få. Han har også spilt med norske musikere og opptrådt på norske scener – som Olavsfestdagen i Trondheim, Oslo World Music Festival og Nasjonal Jazzscene -, blant annet nettopp med Arild Andersen, Paolo Vinaccia, Mathias Eick og Bendik Hofseth. Han har spilt inn mer enn 50 album.

Komponist og bassist Arild Andersen har siden 1967 vært ansett som Norges ledende jazzbassist. Nesten like lenge har han vært en av de mest kjente og respekterte norske musikere i det internasjonale jazzmiljøet. Rollene hans har hovedsakelig vært leder og komponist for egne band og prosjekter, samarbeidspartner og med musiker for en lang rekke norske og internasjonale kollegaer, samt kontrabassist i så vel solo- som band sammenheng. I september i fjor ble Andersen utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin fremragende innsats for jazzmusikken. Han er også en sentral jazz faglig ressurs og inspirasjonskilde for musikere fra tre generasjoner. I mer enn 45 år har han delt yrkeserfaringer og samtidig satt standard i møtet med yngre musikere, ofte i sine egne band.

Konserten arrangeres i samarbeid med Italiensk kulturinstitutt og Vestnorsk Jazzsenter

Ordinær: 250,-
Medlem: 150,-

Dører: 20:00
Konsert: 21:00