BAJAZZFESTIVAL: LÆR Å SPILLE TROMBONE + ELDBJØRG RAKNES + Å TEGNE MUSIKK + MICROBANDET + BARNEDISKO

Kl. 11:30 I ØVINGSROMMET
BAJAZZSKOLEN: LÆR Å SPILLE TROMBONE PÅ 1-2-3

Geir-Harald og Asbjørn har i en årrekke lekt med foreldre og barn. Med gehørbaserte metoder uten noter har store og små lært seg å spille gjennom lytting, lek og improvisasjon. Gjennom tut, fløyt, sang, klapp og dans skal det lekes frem en konsert som spilles for publikum samme dag. At foreldre også deltar med instrumenter er også gøy for barna… Bli med og lag spilleminner for livet!
Medvirkende: Geir Harald Knutsen, Asbjørn Devik, Ole Marius Sandberg

KL. 13:00
«HVA KOMMER NÅ?»

ELDBJØRG RAKNES sang EIRIK HEGDAL saksofon PEKKA STOKKE videokunst FRODE EGGEN skuespill MARIANNE THALLAUG WEDSET lys TOR BREIVIK lyd

Eldbjørg Raknes har parallelt med sin internasjonale «voksenjazzkarriere» alltid gjort prosjekt for barn; bl.a. «Det bor en gammel baker…» og «Små sanger mest i det blå». Dette har det blitt CD’er av, hun har vært på barne-TV og vært nominert til Spellemann. Hennes medvirkende kunstnerne er av Norges fremste på sitt område.
«Hva kommer nå…?» er en flerkunstnerisk impropakke med Eldbjørg i spissen. Publikum vil være med og påvirke hva som skjer der og da, og konserten blir en totalopplevelse med sanger, pantomime, teatersport, historier og levende bilder – improvisasjon er stikkord!

Kl. 14:00
HVORDAN KAN EN TEGNE MUSIKK?

MARTIN HÖGBERG gitar TORBJØRN NETLAND gitar ØYVIND HEGG LUNDE trommer

Gjennom lytting til musikk ønsker denne trioen å inspirere barn til å sette ord på sine estetiske opplevelser. Barna presenteres alt fra pop- og rock til tyngre improvisert musikk, og skal gjennom egne refleksjoner og assosiasjoner tegne musikk på a4 ark. Utfordring, lek og underholdning går hånd i hånd gjennom denne interaktive konserten. Dette blir gøy!

KL. 14:00
BARNEDISKO MED DJ ROBOT & VJ APELONIU

KL. 15:00
MICROBANDET

Microbandet består av Kjersti Døssland og Brit Aksnes som i det daglige livet har tilsynelatende respektable jobber som henholdsvis jurist og forlagsredaktør. På fritiden i Bergen by dyrker de det ypperste av bygdekulturen, nemlig dans på lokalet. De velger ut nye og gamle klassikere og framfører med stor innlevelse og nesten reine harmonier inni mellom. Olav Stedje og Britney Spears har like høy stjerne og begge får lik behandling av Microbandet.

Hele dagen:
AL-KHOWARIZMIS MEKANISKE MINIORKESTER
Christian Bloms mekaniske miniorkester bærer den persiske matematikeren al-Khowarizmis navn. En omskrevet variant av navnet hans er blitt til ordet algoritme, som i matematikken betyr formel eller framgangsmåte. al-Khowarizmis mekaniske orkester består av klokker, strenger og blåsere. Disse styres av små motorer som igjen får sine signaler fra en mikrokontroller og en datamaskin. I datamaskinen ligger algoritmen, der musikken tar form. Algoritmene lager musikken i sanntid og komponisten er her en tilrettelegger, en som staker ut mulige veier å gå. En særdeles spennende installasjon for store og små.

Hele dagen:
COMPUTERMUZIC 4 KIDS
Marieke Verbiesen har laget en interaktiv elektronisk musikkinstallasjon for barn og unge som inviterer til å utforske historien og lydene til klassiske spillmaskiner. Installasjonens hovedfokus er lyden som kan produseres med spillmaskiner, og å gi unge muligheten til å lage musikk med den.
Gøy for liten – gøy for stor!