BAJAZZFESTIVAL: OFFISIELL FESTIVALÅPNING + DATROCK MED BESTILLINGSVERK FOR BARN M.M.

Kl. 12:30
DATAROCK

FREDRIK SAROEA gitar og vokal TARJEI STRØM trommer THOMAS LARSSEN bass KJETIL MØSTER saksofon

Offisiell åpning av festivalen skjer i Røkeriet på USF kl. 12:30. Rett etterpå er DATAROCK første band ut med et rykende ferskt bestillingsverk til Bajazzfestivalen. Her får man servert en litt annerledes versjon av bandet – barnevennlig, jazza og multimedialt med en haug gjesteartister og en drøy time med flunka nytt låtmateriale. Men blir det dans og røde treningsdresser? Selvsagt!

Kl. 14:00
NORVALDS ORGELOKTAN

NORVALD DAHL tangenter MADS BERVEN gitar FRANK JACOBSEN trommer

Norvald Dahl styrer det hele fra sitt hus-orgel , og får alltid hjelp av Tromme-Nils som klasker og slår på trommer og andre merkelige gjenstander. Når de drar i gang røsker det godt i både vegger og tak. Nå har de fått med seg en gitarist. Selveste Multi-Mads! Med Mads på laget, lover Norvalds Orgel-Oktan en konsert med jazz, rock, trøkk og gass, med fine melodier og tekster på norsk! Og ungene får lov og synge med! Musikken passer for både småtass, midtimellom og gammelkrok. Det er alltid god gass med full tank og høy oktan på hver konsert med Norvalds Orgel-Oktan!

Kl. 14:00
BARNEDISKO MED DJ BUD LEE & DJ FUNKCOOL

Kl. 15:00
TANZMACHER
EVA PFITZENMAIER sang/keyboard STEPHAN MEIDELL gitar/elektronikk ØYVIND HEGG-LUNDE trommer

Dansere: KAREN EIDE BØEN, MARIT LOE BJØRNSTAD, HANNE KORNBERG

Krachmacher (tysk for bråkmakere) er et band basert i Bergen, bestående av tre av de viktigste unge eksponentene for eksperimentell musikk i området. Musikken deres innehar en fengende eklektisisme med  inspirasjoner fra Amerikas østkyst, Afrikas vestkyst, Tysklands undergrunn og Norges fjelltopper.
I Tanzmacher har de invitert med seg tre dansere fra bergensområdet til en lekende improvisasjonskonsert, hvor også barna blir involvert. Om det blir
«Barna i bråkmakergata» får vise seg – det blir i alle fall dansbart og gøy på en ukonvensjonell måte!

 

Hele dagen:
AL-KHOWARIZMIS MEKANISKE MINIORKESTER
Christian Bloms mekaniske miniorkester bærer den persiske matematikeren al-Khowarizmis navn. En omskrevet variant av navnet hans er blitt til ordet algoritme, som i matematikken betyr formel eller framgangsmåte. al-Khowarizmis mekaniske orkester består av klokker, strenger og blåsere. Disse styres av små motorer som igjen får sine signaler fra en mikrokontroller og en datamaskin. I datamaskinen ligger algoritmen, der musikken tar form. Algoritmene lager musikken i sanntid og komponisten er her en tilrettelegger, en som staker ut mulige veier å gå. En særdeles spennende installasjon for store og små.

Hele dagen:
COMPUTERMUZIC 4 KIDS
Marieke Verbiesen har laget en interaktiv elektronisk musikkinstallasjon for barn og unge som inviterer til å utforske historien og lydene til klassiske spillmaskiner. Installasjonens hovedfokus er lyden som kan produseres med spillmaskiner, og å gi unge muligheten til å lage musikk med den.
Gøy for liten – gøy for stor!