BAJAZZFESTIVALEN 2020

ØNSKEREPRISE: PSST!

Barn trives godt når det er mye lyd. Foreldrene er ofte mindre begeistret; Demp deg! Skru ned! Ingen synging ved bordet! Konsertforestillingen PSST! handler om lydene rundt oss. Vi følger de to grenseløse trommeslagerne Øyvind-lys og Øyvind-mørk gjennom et døgn. Grensene blir utydelige… mellom lyd og stille, mellom bråk og musikk, og mellom fantasi og virkelighet. PSST! utfordrer oss til å virkelig lytte. PSST! hadde premiere på Bajazzfestivalen i 2017, og fikk strålende mottakelse fra både publikum og presse. I etterkant har bestillingsverket blant annet gått sin seiersgang på Den Nationale Scene, Ultimafestivalen i Oslo og Sildajazz. Nå blir det ønskereprise på 10-års jubileet for Bajazzfestivalen!

Crab is Crap er en duo som ble startet for å undersøke om det gikk an å lage musikk med kun trommer. Bak bandet finner vi to blad Øyvind; Skarbø og Hegg-Lunde. De to er kjente fra en rekke band, og har lang fartstid som drivende dyktige karer. Navnet er visstnok hentet fra ein uttalelse fra en gambisk husmor som høylytt proklamerte at krabber, det var noe dritt.


Bajazzfestivalen feirer 10 år med jubileumsfest! Det blir kanskje en litt annerledes feiring enn vi først hadde planlagt, men det blir heldigvis festival. Vi tar selvsagt alle nødvendige forholdsregler med tanke på smittevern, og konserten vil foregå i Røkeriet på USF Verftet for å sikre at publikum har god plass å boltre seg på.

Bajazzfestivalen er en musikkfestival for barn og voksne og blir arrangert av Bergen Jazzforum. Ta med hele familien på konserter og moro etter sommerferien. Dette blir garantert gøy! 

Animarie Hjelmerud har igjen designer plakater, illustrasjoner og design til årets festival.

www.bajazzfestivalen.no