BAJAZZFESTIVALEN 2023

Bajazzfestivalen fyller 13 år i 2023, og selv om festivalen nå er kommet i tenårene er vi selvsagt tilbake i høst med en musikalsk begivenhet for barn i alle aldre!

Ta med hele familien på konserter og andre morsomme aktiviteter på USF Verftet, 30. september og 1. oktober. Dette blir garantert gøy!

PROGRAM
12:30 – DØRENE ÅPNER
13:00 – HEST I HUSET
14:30 – LILLE BERT OG LILLE BEN


HEST I HUSET – KL. 13:00

For de fleste av oss hører hesten naturlig hjemme i stallen, men i Gustav Lorentzen sitt univers deler hesten like naturlig rom med oss som går på to. Tubaisten og komponisten Elisabeth Vannebo har skrevet ny musikk til noen av Gustav Lorentzen – den ene halvparten av Knutsen & Ludvigsen – sine fantastiske tekster. Tøysete og morsomme, noen snille og noen ville, med innhold og sprø poeng som går rett inn i hverdagen og lager humor og humør av hverdagslige gjøremål og hendelser. Lorentzen lar dikterhesten Pegasus fly gjennom huset, fra rom til rom, svevende over fotoalbum og potteplanter, dundrende gjennom fløtemugger og musefeller. På veien velter Pegasus gamle bilder og oppdagar overraskelser. 

Tekstene er hentet fra samlingen Hest i huset fra 1999. Med seg har Vannebo et knallsterkt lag: Christine Sandtorv som vant Spellemannsprisen i kategorien «Barnemusikk» i 2021 og Tone Hulbækmo som ble nominert i samme klasse. I tillegg dukker Bajazz-favoritten Øyvind Skarbø opp bak trommene.

Hest i Huset hadde premiere på Osafestivalen 2022, og musikken kommer også ut på CD og strømming i løpet av september. 

Forestillingen passer for barn i alle aldre – i alle fall fra tre til hundre år.

Hør albumet Hest i Huset her!

ELISABETH VANNEBO tuba og venstrehåndsperkusjon CHRISTINE SANDTORV vokal og gitar TONE HULBÆKMO trøorgel og harpe ØYVIND SKARBØ trommer og perkusjon HILDE SOL ERDAL regi


LILLE BERT OG LILLE BEN – SANGER OM MERKELIGE DYR OG RABBEL I MAGEN – KL. 14:30

Lille Bert og lille Ben går i samme barnehage og er bestevenner. Hver dag leker de merkelige dyr, både sånne dyr som finnes på ekte og på liksom. Men en dag skjer det noe, lille Ben flytter til et annet hus og slutter i barnehagen. Og plutselig er lille Bert bare Bert, uten lille Ben. Hva skjer med den fantastiske fantasiverdenen når man er den eneste i hele barnehagen (og hele verden faktisk) som vet hvordan det er der? Når de merkelige dyrene med ett er helt vanlige, og du kjenner at du har en stor, svart rabbeltegning i magen og må skrike når de voksne snakker til deg?

Hilde Trætteberg Serkland har laget morsomme, overraskende og ærlige sanger som tar barna og deres forestillingsverden på alvor. Med seg på scenen har hun de drevne og oppfinnsomme musikerne Helge Lilletvedt og Halvor Folgerø. Med bruk av humor, rim og rytme har de laget sanger som fenger barna, og som inspirerer dem til å utforske følelsene sine. Under forestillingen tegner illustratør Oda Valle.

Konsertforestillingen hadde premiere på Den Nasjonale Scene i Bergen i september 2021, med nypremiere mars 2023, og spilte i alt 70 forestillinger der.

Sangene fra forestillingen er ute på plate og digitalt 1. september!

«En forestilling med musikalske vibber, oppskytning og hjertevarme. (..) Lille Bert og lille Ben gir en åpning for å snakke med barna sine om det vanskelige. Samtidig som det er god underholdning. » – Barn i Byen

Manus og musikk: Hilde Trætteberg Serkland
Musikalske tilrettelegging: Helge Lilletvedt
Medvirkende: Hilde Trætteberg Serkland, Helge Lilletvedt, Halvor Folgerø og Oda Valle


Design: Marie Hjelmerud