BAJAZZFESTIVALEN 2023

Bajazzfestivalen fyller 13 år i 2023, og selv om festivalen nå er kommet i tenårene er vi selvsagt tilbake i høst med en musikalsk begivenhet for barn i alle aldre!

Ta med hele familien på konserter og andre morsomme aktiviteter på USF Verftet, 30. september og 1. oktober. Dette blir garantert gøy!

PROGRAM
12:30 – DØRENE ÅPNER
13:00 – SIGRID MOLDESTAD
14:30 – KaPLiNG!

Se program for familiedag på USF her!


SIGRID MOLDESTAD – REGNDROPEBORNA & ANDRE DYR – KL. 13:00

I Regndråpeborna og andre dyr får små og store bli kjend med både regndråpeborna, grashoppa med grashoppefela, snigelen som sykla og kråka med alle dei skumle kråketankane.

Bak den regnvåte tittelen finn me eit nytt møte mellom Sigrid Moldestad sin musikk og diktaren Jan-Magnus Bruheim (1915-1988) sine tekstar. Sist gong var med den kritikarroste plata “Brevet til kjærleiken” frå 2014. Denne gong er det barnedikta til Bruheim som har fått nytt liv.

«Eg har tenkt på barnedikta sidan den gong. Han hadde ei eiga evne til å sjå verda frå barn sitt nivå. Me blir med ned i graset og opp i skyene. Det er fantasi og detaljar, men også ettertanke i mykje av det han skreiv. Tema som utanforskap og miljøkamp går att i fleire av dikta hans. At dei fortjente eit eige prosjekt er sikkert, og eg er veldig stolt av å presentere både konserten og eit splitter nytt familiealbum», seier Moldestad.

Musikken hadde urpremiere på Førdefestivalen sommaren 2022 og var eit samarbeid bestilt av Førdefestivalen, Falturiltu og Vossa Jazz. No har Sigrid Moldestad og musikarane leikt seg i studio med produsentane Yngve L. Sætre og Iver Sandøy og spelt inn alle dei nye songane – albumet kom ut i vår på Grappa Musikkforlag. Lytt her!

SIGRID MOLDESTAD vokal, feler, ukulele JØRGEN SANDVIK strengeinstrument, vokal SONDRE MEISFJORD bass, vokal KÅRE OPHEIM trommer, vokal


KaPLiNG! – KL. 14:30

Det selvtitulerte debutalbumet «KaPLiNG!» slippes i løpet av 2023, og omhandler alt fra reiser i verdensrommet, usannsynlige bestevenner, leggetidens urettferdighet og en PC som er redd for omstart.

I mai 2023 slipper KaPLiNG! sin første singel, «Dinosaur» på Eget Selskap. Sangen handler om vennskapet mellom en dinosaur og en tissemaur. Selv om man er veldig forskjellige, kan man likevel være bestevenner, og ulike egenskaper og superkrefter kan gjøre at vi står sterkere sammen. KaPLiNG! ble startet i 2021 av Fredrik Vogsborg og Kjetil Aabø som spilte

sammen i Casiokids. De har et ønske om å lage fengende og gøy popmusikk for barn, som trigger fantasien og får det til å rykke i dansefoten. Dette er popmusikk for barn, men som mor og far også setter på etter leggetid. En slags hybrid mellom Gorillaz, Tame Impala og Knutsen & Ludvigsen.

Sammen byr bandet på en konsertopplevelse for barn utenom det vanlige, med gjennomført sceneproduksjon, skikkelig trøkk og velproduserte popsanger. Med andre ord, en gøy konsert for hele familien!

FREDRIK VOGSBORG vokal, gitar KJETIL AABØ vokal, bass LINN FRØKEDAL synth, gitar, vokal KIM ÅGE FURUHAUG trommer, vokal CHRIS HOLM bass, vokal 


Design: Marie Hjelmerud