BAJAZZFESTIVALEN 2024

Bajazzfestivalen fyller 14 år i 2024 og er tilbake i september med en musikalsk begivenhet for barn i alle aldre!

I år tar vi i bruk enda flere scener og rom på USF Verftet og setter sammen et variert festivalprogram for store og små. Ta med hele familien på konserter og andre morsomme aktiviteter på USF Verftet, 28. og 29. september. Dette blir garantert gøy!

Billetter og de første artistene slippes snart. 

Festivaldesign: Luke Drozd


UNDER BAKKEN – STUDIO USF

Under Bakken er en slående vakker, morsom og rar musikalsk og visuell forestilling. En forestilling om det yrende og livsviktige universet som vi ikke ser, men som vi har rett under føttene våre hele tiden, i den mørke, brune jorda under bakken. Visste du at så mye som 95% av alle levende arter lever i jorda, under bakken? Hvem er de og hvordan lever de? Kan de snakke? Kanskje de leker sammen? I så fall, hvordan høres det ut? Forestillingen passer best for barn mellom 4-10 år og for voksne i alle aldre.

Under Bakken ble bestilt til Sildajazz 2022 av Vestnorsk Jazzsenter, og ble i tillegg fremført på Vossa Jazz i år. Her blir ny musikk rammet inn av en visuell ramme som gir fantasifulle og levende bilder av livet under bakken. 

Signe Irene Time – vokal, piano, komposisjoner, Daiyen Jone Castro – fløyte, perkusjon, vokal, Inge Breistein – tenorsaksofon, elektronikk, Sigurd Steinkopf – trommer, Birk Nygård – visuelle effektar, Tormod Løvold – regi


MODAL TRAFIKK – TROMMER ER BEST

Bergensbandet Modal Trafikk har begeistret publikum over hele landet i mange år allerede, i 2023 kom debutalbumet Fabrique og nå er det endelig barna sin tur til å få bli på den musikalske reisen i det nye bestillingsverket TROMMER ER BEST! 

I Modal Trafikk er det trommeslagerne Audun og Ivar som lager musikken. Når de skriver nye sanger starter det alltid med en rytme. De to synes ofte at trommene og rytmene er mindre viktig enn melodiene, harmoniene og teksten. Og det synes de er urettferdig. Rytmen er jo det viktigste og trommer er best!

I denne konsertforestillingen får vi bli med inn i øvingslokalet for å både se og høre hvordan musikken blir til, i skjæringspunktet mellom rytme og harmoni. Når trommeslagere og de andre musikerne skal lage en låt kan det skje mye interessant og morsomt på veien. Noen ganger er de enige og andre ganger helt uenige. Kanskje trenger musikerne også litt tid på å bli kjent med hverandre, og de må selvsagt øve for å bli gode på å spille sammen.

I løpet av forestillingen får vi et unikt innblikk i livet på øverommet, men også veien frem mot den store konserten. Ta med både store små på øving og konsert, søndag 29. september! 

Audun Humberset – perkusjon og komposisjon, Ivar Thormodsæter – trommer og komposisjon, Gabriela Garrubo – vokal og melodika, Chris Holm – gitar, Pablo Tellez – bass, Jonas Hamre – saksofon