BAJAZZFESTIVALEN: BALKE – EIKE – NORDBAKKEN

Barnesuperband!

JON BALKE tangentar BJARTE EIKE fiolin HELGE NORDBAKKEN perkusjon

Kvar for seg har dei lang erfaring med å spela musikk for born, som trio er det premiere. Dei tre musikarane tar rennefart gjennom barokken og renessansen med gjøgling, improvisasjon og masse leik.
Jon Balke er anerkjend som komponist, pianist, perkusjonist og orkesterleiar. Han har vore aktiv i norsk musikkliv sidan 1972, mellom anna med Arild Andersen, Radka Toneff og ei rekkje andre samarbeidsprosjekter. På nittitalet byrja han med eigne prosjekt som Jøkleba, Magnetic North Orchestra, Batagraf, og seinare Siwan.
Helge Nordbakken er ein av dei tøffaste trommeslagarane i verda og har spelt på rare instrument med alle I Noreg. Nesten. I alle fall Mari Boine, Kari Bremnes, Arve Henriksen og mange andre.
Barokksolistsjef Bjarte Eike er noregs flinkaste barokkfiolinist, har gått på fiolinskule i Bergen og jobber i heile Europa. I tillegg til klassisk musikk jobbar han mykje med improvisasjon og samarbeider også med Jon Balke i Siwan.

 

Dørene åpner kl 11:00
Barn under 2 år kommer gratis inn.

Les mer om Bajazzfestivalen her.

Bajazz er Bergen Jazzforum sin konsertserie myntet på barn og barnefamilier.

Målgruppen er fra spedbarn til 10 år, og har som intensjon å tilby opplevelser noe utenom den masseeksponerte barneunderholdningen og fremme tidlig rekruttering til musikkfeltet.

Musikerne er profesjonelle og vektlegger en åpen og musikalsk kommunikasjon med barnet. Bajazz er en idealistisk ikke-kommersiell virksomhet drevet av Bergen Jazzforum.