BERGEN BIG BAND m/JENS WENDELBOE & gjestevokalist MISS TATI

Jens Wendelboe er en allsidig musikkmann av ypperste klasse, som til daglig holder til i New York. Han komponerer, arrangerer, dirigerer og spiller. Selv om Jens Wendelboe nå bor og virker i USA, er han også et kjent fjes for nordmenn flest. Sist så vi han som kapellmester på «mens vi venter» på lille juleaften, han er fast mentor i sjangeren storband på Stjernekamp og har blant annet vært prosjektdirigent for KORK. Han har spilt med mange verdensstjerner og er fast trombonist i Blood, Sweat & Tears. Nå kommer han til Bergen i forbindelse med Wendelboe Big Band Battle og med kofferten full av musikk til Bergen Big Band.

Miss Tati er tidligere blitt omtalt som Bergens soul-prinsesse. Engelen mente imidlertid etter fjorårets Nattjazz-konsert at hun da var klar for droning-tittelen. Siden sist har hun økt konsertvirksomheten utenfor Bergen, hun er blant annet en av artistene det knytter seg høyest forventninger til på årets Bylarm. Nå skal vi få høre henne i en klassisk storband-sammenheng, hvor hun skal synge et knippe låter som Jens Wendelboe har tatt med seg.

Bergen Big Band er et av landets ledende storband og har, som navnet tilsier, base i Bergen. Det er tett mellom de musikalske høydepunktene i storbandets snart 25-årige historie, og de har spilt med en rekke storheter fra inn- og utland. Hvert år gjør de en matiné-konsertserie på USF Verftet med ulike komponister og arrangører. Denne konserten er kommet i stand i samarbeid med prosjektet Wendelboe Big Band Battle som Norges storband-nestor, Jens Wendelboe, er invitert til byen for å lede.

Dørene åpner 14:30

150/120/50