JAZZ I SIKTE 2015

Jazz i Sikte er Bergen Jazzforums årlige talentsatsing. Unge artister får gjennom en periode tett oppfølging og veiledning av prosjektleder Bergmund W. Skaslien, og får vise seg frem én fredag på Bergen Jazzforums ordinære program. Under Jazz i Sikte-kvelden på USF Sardinen vurder en jury gruppene og deler ut spillejobber på Nattjazz og Maijazz. Prosjektet er et samarbeid mellom Bergen Jazzforum, Stavanger Jazzforum, Vestnorsk Jazzsenter, Nattjazz og MaiJazz for å stimulere jazzinteressen og rekrutteringen blant unge musikere i og fra Vestlandsregionen. Artister som Ine Hoem, Marius Neset, Peder Losnegård (Lido Lido) er blant tidligere deltakere.

KL 21:00 FUGUS 

JAKOB RYPDAL gitar PEDER KOLSUNG rhodes PETTER ASBJØRNSEN kontrabass CATO FURDAL LYNGHOLM trommer

Fugus er et nyoppstartet band, bestående av aktive musikere fra Griegakadamiet. Bandet tar utgångspunkt i egne komposisjoner, bestående av elementer fra ulike sjangrer, som spontanarrangeres, nedbrytes og rekomponeres i fellesskap.

KL 21:25 Somnote

ELINE RAFTESETH bass og komposisjoner CATO LYNGHOLM trommer MATHIAS MARSTRANDER gitar ERLING SKORPEN trompet GABRIELA GARRUBO vokal

Somnote er et band bestående av fem studenter fra jazzlinja ved griegakademiet. I musikken er tema som omhandler det skakke i samfunnet og misforstått kjærlighet gjennomgående og sammen med elementer fra popmusikens struktur og sine individuelle improvisatoriske bakgrunner skaper de et mørkt og upolert lydbilde.

KL 21:50 Emnestra

BÅRD AARVIK el.gitar ELINE RAFTESETH bass SONDRE VELAND trommer

Emnestra er en bergensbaserte gruppe unge musikere fra Griegakademiet som bruker power trio som format til å utforske vokabularet i sjangergrensene mellom post-rock, country, groovejazz og afrobeat. Komposisjonene er enkle og etterlater stort rom for kollektiv improvisasjon. Musikken blander elementer av klanglig støy, enkle melodiske strukturer, suggerende groover og dynamiske fjellturer i et elektrisk og moderne lydbilde

KL 22:20 Luby’s Caféteria

AMALIE HOLT KLEIVE vokal ARNE TOIVO ERIK FJOSE SANDBERG bass ALEKSI OTTO ANTERO HEINOLA trommer MARTIN VINJE piano

Den nyoppstartede bergensbaserte kvartetten Luby’s Caféteria spiller selvskrevet musikk med tekster på norsk. Hver låt er som en oppskrift, hvor blandingsforholdet mellom mange og få ingredienser, og sterk og svak temperatur spiller en viktig rolle for å skape en smakfull rett.

KL 22:45 Liberty Pop

ARNFINN GURSLI LANGESÆTER saksofon JONAS HAMRE saksofon TANCRED HEYERDAHL HUSØ trompet PETTER ASBJØRNSEN kontrabass CATO FURDAHL LYNGHOLM trommer

Bandet startet som et tributeband til Ornette Coleman, og repertoaret bestod da av låter skrevet av Ornette. Dette har i ettertid utviklet seg til å omfavne egne komposisjoner som har ført med seg et annet uttrykk enn bandet hadde i utgangspunktet. Låtene består som regel av utskrevne partier avbrutt av soloer og/eller strekk med noe som kan ligne på friimprovisasjon. Selv om bandets uttrykk gir assosiasjoner til andre band i vår samtid, bidrar bandmedlemmenes ulike musikalske bakgrunn til et nyansert lydbilde.