BILLY COBHAM BAND

BILLY COBHAM trommer CHRISTIAN GALVEZ bass CAMELIA BEN NACEUR keyboard EMILIO GARCIA gitar JUNIOR GIIL steel pan

Billy Cobham fikk sitt store musikalske gjennombrudd tidlig på 1970-tallet som trommeslager for legendariske Mahavishnu Orchestra og i bandet til Miles Davis. Han er en pioner innen fusion-jazzen, med sin unike og kraftige spillestil blir han også regnet som en av de mest innflytelsesrike og fremste trommisene i nyere tid.

Cobham ga ut sin debutplate «Spectrum» i 1973, som overraskende ble en stor kommersiell suksess, og gikk rett til topps på Billboards jazzalbum-liste. Noen år før dette gikk han i studio med Miles Davis og bidro med perkusjon på klassikeren «Bitches Brew», senere fikk han en mer sentral rolle i bandet og spilte inn flere plater med Davis. Utover på 80- og 90-tallet satt han bak trommesettet for blant andre Peter Gabriel og Grateful Dead, noe som resulterte i en stor fanskare i andre musikalske kretser, inkludert superfan Phil Collins.

Billy Cobham lot seg fascinere av den nordiske jazzscenen, og startet på 90-tallet den akustiske kvartetten «Nordic» med Tore Brunborg, Terje Gewelt og Bugge Wesseltoft. Fredag 2. februar er den legendariske trommeslageren endelig tilbake i Bergen, for første gang siden 1996. På konserten får vi et innblikk i Cobhams legendariske og varierte karriere, med klassikere fra både jazz- og rockehistorien på repertoaret.

https://www.youtube.com/watch?v=iNFqrpSgueg

Ordinær: 320,- / Medlem Bergen Jazzforum: 220,-

Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00.

Praktisk informasjon

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

RSVP