GIG-akademiet – Fri inngang

Dører: 20:00
Konsertstart: 21:00
Fri inngang

Andrea Ådland – vokal Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis– trompet Aksel Ø. Røed – tenorsax Isach Skeidsvoll – piano Torkil Hjelle – bass Sigurd Steinkopf – trommer

GIG-akademiet er et samarbeidsprosjekt mellom Jazzlinjen på Griegakademiet og Vestnorsk Jazzsenter. Her inviterer vi etablerte jazzmusikere til å jobbe med studentene for så å presentere arbeidet i konsertform. Vi er veldig fornøyd med å ha fått med oss Martin Myhre Olsen på neste GIG-akademi.

Myhre Olsen er fra Leirsund, Akershus – og er landets kanskje største stjerneskudd på altsax for tiden. Han ble kåret til «Årets unge jazzmusiker» i 2016 med Megalodon Collective, som var spellemannsnominert i 2015, reiste på norgesturné med Trondheim Jazzorkester og Come Shine høsten 2015, og spilte på selveste Chick Coreas fødselsdagsfest på Blue Note i New York, der også med TJO. Nylig er han også igjen nominert til Spellemann (2017) med kvintetten Hegge, med kjente navn som Jonas Kullhammar, Vigleik Storaas, Bjørn Marius Hegge og Håkon Mjåset Johansen.

Han er kunstnerisk leder for Midtnorsk Ungdomsstorband, medvirker i Bjørn Alterhaugs bestillingsverk «Tiden leker og ler», Wako, Rønnings Jazzmaskin, og sitt eget ensemble, «MMO-ensemble». Her med prosjektene «Lonely Creatures», sluppet på Øra fonogram mars 2016, og «Western Mystery»; musikk skrevet til dikt av Emily Dickinson og «Any Day Now» med premiere på Victoria Nasjonal Jazzscene 23.januar 2018.

Han får med seg seks studenter fra Jazzlinjen på Griegakademiet til kveldens konsert. Også dette er svært spennende musikere som vi tror vi vil høre mye fra i tiden fremover. Men du kan altså høre de allerede nå, og endatil helt gratis.

Arrangør: Vestnorsk Jazzsenter

 

RSVP