FINSEJAZZ 2018

Norges høyestliggende jazzfestival har holdt til på Finse 1222 siden 1996. I 2017 er det 22. gang vi arrangerer denne fine helgen i samarbeid med Finse 1222. Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilsen Love, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Real Ones, Per Zanussi og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen. I slutten av januar fylles hotellet med jazzinteresserte, turglade gjester. Konserter og skiturer, god mat og sosialt lag – dette er en helg du bør være tidlig ute med å bestille.

LØRDAG 27. JANUAR:

STEINAR RAKNES & TORE BRUNBORG – BACKCOUNTRY

TORE BRUNBORG saksofon STEINAR RAKNES kontrabass

Saksofonisten Tore Brunborg og bassisten Steinar Raknes har fusjonert sine musikalske verdener. Duoen slapp nylig sitt første album sammen, den sterke utgivelsen «Backcountry». Platen ble tatt opp i løpet av en dag i Rainbow Studio i Oslo å har et musiserende og levende preg, som duoen også overfører til sine konserter. Med et helt akustisk lydbilde, der tenorsaksofonen og kontrabassen står i sentrum, både utnytter og utforsker de to musikerne sine instrumenter til det fulle.

Vossingen Tore Brunborg har vært en sentral skikkelse i norsk jazz siden 80-tallet, og var blant annet med å starte det viktige bandet Masqualero, som tilsammen vant tre Spellemannspriser. Gjennom karrieren har han også gitt ut en rekke plater under eget navn og vært involvert i flere store bestillingsverk. De senere årene har han blant annet gjort seg bemerket i samspill med artister som Manu Katche, Tord Gustavsen og Mats Eilertsen, med turnéer på de fleste kontinenter.

Steinar Raknes er på sin side en av landets mest fremtredende bassister, og var under studietiden på NTNU i Trondheim med på å stifte de toneangivende bandene Urban Connection og The Core. Han spiller også fast med Ola Kvernberg Trio og Arvvas, i tillegg til sine egne band Steinar Raknes Quartet og Stillhouse. Gjennom sistnevnte prosjekt har Raknes gjort seg bemerket som både vokalist og låtskriver i americana-sjangeren.

Vi ser frem til en stemningsfull formiddagskonsert i magiske omgivelser på Finse!

BERGLUND / ÖSTRÖM / WESSELTOFT

Drømmetrio på høgfjellet

DAN BERGLUND bass MAGNUS ÖSTRÖM trommer BUGGE WESSELTOFT piano

Bugge Wesseltoft, Dan Berglund og Magnus Øström frå E.S.T gjorde sin første konsert saman nokonsinne på Nattjazz i mai, på Finsejazz 2018 får vi no oppleve denne unike trioen saman på scena for andre gong. Urpremieren i Bergen fekk strålande mottaking frå både publikum og pressa, og resulterte også i eit framifrå radioopptak i Jazzklubben i NRK P2.

Etter lenge å ha hatt lyst til å spela i ein pianotrio fann Bugge Wesseltoft ut at det kulaste ville vera å spørje dei gamle venane Öström og Berglund om å laga musikk saman. Med New Conception Of Jazz og E.S.T har dei ei slags parallell historie saman heilt frå midten av nittitalet. Saman vil dei laga ein miks av jazz og progrock forankra i skandinaviske røter med akustiske instrument og elektronikk om kvarandre. I tillegg til å drifta plateselskapet Jazzland, har Wesseltoft vore ein pioner i å modernisera den elektroniske jazzmusikken, medan E.S.T var ei av dei største suksessane ikkje berre i svensk musikkliv, men i heile Europa.

«Det blei ei magisk stund av dei sjeldne. Ein ny, nydeleg pianotrio er født og dei som likar slikt, kan berre gleda seg til kva som ventar når desse får skrudd seg i hop og verkeleg får materialet under huda.» – Bergens Tidende om Nattjazz-premieren.

SOFIA REI

SOFIA REI vokal, elektronikk, charango, caja vidalera MISHA MARKS gitar

Sofia Rei kommer opprinnelig fra Buenos Aires, men har etterhvert etablert seg sentralt i den levende musikkscenen i New York. Her har hun utforsket både søramerikansk folklore, jazz, flamenco og elektroniske impulser. Hun har tidligere samarbeidet med artister som Joe Zorn, Maria Schneider og Bobby McFerrin. På sin siste utgivelse, «El Gavilán», hyller hun den chilenske sangeren, aktivisten og dikteren Violeta Parr, som ville fylt 100 i år. Albumet er spilt inn sammen med gitarist Marc Ribot. I tillegg til et imponerende vokalarbeid, krydret med loop-effekter, spiller Rei også på caja vidalera, et perkusjonsinstrument fra Argentina, og charango, en liten ti-strengs gitar fra Andes-regionen.

Musikken har ført henne verden over, på kjente og festivaler og scener som Carnegie Hall, Blue Note, Montreal Jazz Festival og North Sea Jazz. Men dette blir nok hennes første opptreden på høyfjellsfestival i Norge.

SE PROGRAMMET FOR FREDAG 26. JANUAR HER

Du kan bestille rom på e-post til booking@finse1222.no eller via hjemmesiden til hotellet.

Finse-foto: Jan Tore Skråmestø

Finsejazz 2018 er støttet av Norsk Jazzforum. 

RSVP