BJØRN TOMREN med ÅSE BRITT JAKOBSEN – RELEASEKONSERT

MUSIKALSK GJEST: STIAN CARSTENSEN

BJØRN TOMREN vokal, gitar ÅSE BRITT REME JAKOBSEN vokal, gitar STIAN CARSTENSEN steelgitar, trekkspill, banjo ANDERS BITUSTØYL bass AUDUN HUMBERSET tromme, perkusjon HEINE BUGGE trekkspill MARI PERSEN fiolin JØRGEN TRÆEN fx

Bjørn Tomren er en sjelden sjel i det norske musikklandskapet. For mange er han kjent som den fremragende jodleren Polkabjørn fra den absurdistiske, Andy Kaufman-inspirerte duoen Polkabjørn og Kleine Heine, men har også fått mye oppmerksomhet for sine talenter innen strupesang. I løpet av høsten blir vi presentert for et helt annet musikalsk uttrykk når han debuterer som soloartist med albumet «Bad Science Fiction» på Propeller Recordings, 4. oktober. Med seg har han Åse Britt Jakobsen som det siste året blant annet gjort seg bemerket som vokalist i Bergen Bonanza og HP Gundersens Chinatown Bluesband. Åse Britt har også vært med å skrevet noen av melodiene og arrangementene på plata.

Grammyvinner Damon Whittemore har produsert de fleste låtene, mens Jørgen Træen har mikset plata, samt produsert et par låter. Stian Carstensen, Stein Urheim, Matias Monsen, Anders Bitustøyl, Heine Bugge, Mari Persen og Audun Humberset har alle medvirket på utgivelsen. Flere av dem dukker også opp på slippfesten denne søndagskvelden, følg med for musikalske overraskelser!

«Du kan kalle det for ´​​saktegående dystopisk sci-fi country´ for dagen derpå», forteller Bjørn om musikken han nå lager. En plate som tar utgangspunkt i den økologisk krisen vi står ovenfor, hvor økonomien og teknologien ikke har tilpasset seg naturens forutsetninger. Musikk for den nye tidsalder – Antropocen.

Tomren har forresten rekorden i flest gjennomførte Norge på langs, da han har forsert landet fra Lindesnes til Nordkapp på fire ulike måter; til fots, i kajakk, på ski og i 2015 rodde han Norge på langs i en liten robåt. De siste årene har Tomren dedikert seg til låtskriving og blant annet vært med på Steve Earles låtskriverkurs Camp Copperhead, som student i 2017 og som underviser i 2018. I 2017 deltok han på vm i strupesang i Tuva og kom hjem med en bronsehest.

Ordinær: 280,- / Medlem Bergen Jazzforum: 180,-

Dørene åpner 19.00, konsertstart 20.00.

Kjøp billett// Kjøp medlemskap for høsten 

Praktisk informasjon

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

RSVP