CHRISTIAN WALLUMRØD ENSEMBLE

CHRISTIAN WALLUMRØD piano, harmonium EIVIND LØNNING trompet ESPEN REINERTSEN saksofon TOVE TÖRNGREN cello PER ODDVAR JOHANSEN trommer, vibrafon

Christian Wallumrød er ansett for å være en av Norges mest prominente musikere og komponister på den samtidige kunstmusikkscenen, og Christian Wallumrød Ensemble er et av hans hovedprosjekter. I en blanding av jazz, folke-, samtids- og middelaldermusikk har han funnet et uttrykk som er helt hans eget. Lavmælt og mystisk, men samtidig melodisk og uendelig vakkert. Spennvidden i musikken kommer også til uttrykk i musikerne han har valgt ut til ensemblet sitt, der vi finner våre ledende utøvere fra jazz, folkemusikk og klassisk.

Gjennom 15 år med konsertvirksomhet i Norge, Europa, Japan og USA og seks kritikerroste utgivelser har ensemblet befestet seg som en viktig stemme i norsk musikkliv. «Jeg vet knapt om noen som har tilført norsk musikkliv mer nyskapt særpreg enn Christian Wallumrød de siste tiårene», skriver Aftenpostens musikkjournalist Arild R. Andersen.

Ensemblets sjette album, Kurzsam and Fulger, mottok strålende kritikker både nasjonalt og internasjonalt.

«Usentimentalt vakkert.» (Terje Mosnes, JazziNorge)

«Nydelig og eiendommelig musikk» (Audun Vinger, Dagens Næringsliv)

«Quietly hymnal, beautifully harmonised and occasionally mischievous music.» (John Fordham, The Guardian)

Ordinær: 220,- / Medlem Bergen Jazzforum: 120,- // Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00.

Kjøp medlemskap for våren // Kjøp billett

Praktisk informasjon

Konserten presenteres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

RSVP