ELEPHANT9/CASIOKIDS/VALKYRIEN ALLSTARS

ELEPHANT9 – STÅLE STORLØKKEN keyboards NIKOLAI HÆNGSLE EILERTSEN bass TORSTEIN LOFTHUS trommer

70-tals Miles uten at du savner trompeten. En deilig hardtslående og energisk trio! Kraftig, kreativ og groovy jazz av ypperste merke som førte til at trioen ble den første i historien som har spilt på Nattjazz tre år på rad. Sammen hedrer de en av de største jazzmusikerene i historien, Miles Davis med søkelys på den elektriske epoken på 70-tallet. Ståle Storløkken er sentral innen moderne improvisert musikk i Supersilent og BOL. Torstein Lofthus har spilt på de fleste jazzfestivaler i Norge og nyter nå også stor respekt i metallmiljø verden over med sin innsats i Shining. Nikolai Eilertsen er ikke mindre durkdreven med bakgrunn frå Big Bang og National Bank. Bergens Tidende etter Nattjazz 2007: ”… fredagens konsert med den anonyme trioen Storløkken/Eilertsen/Lofthus vil stå som et av Nattjazzens desiderte høydepunkter, og overgikk til og med tilsvarende opptreden i fjor.”

http://www.bt.no/bergenpuls/konsert/article367204.ece

http://www.bt.no/bergenpuls/musikk/jazzogklassisk/article566459.ece

http://www.myspace.com/elephant9theband

 

 

CASIOKIDS – KETIL ENDRESEN vokal/keyboards/gitar/percussion FREDRIK VOGSBORG vokal/gitar/keyboards/percussion OMAR JOHNSEN gitar/keyboards/percussion KJETIL AABØ bass EINAR OLSSON trommer ASLAK HELGESEN video

Casiokids spås å bli Norges neste eksportartikkel innen elektropop. Nylig ble de omtalt i en av verdens viktigste musikkmedier, NME, hele 7 uker på rad med lovprisninger som “essential band,” “how can they possible get any better” og “the best thing to come out of Norway since back metal”. Bandet spiller underholdende elektronisk popmusikk inspirert av afro-beat og techno, så vel som Paul Simon’s «Graceland», Bob Hund og Fela Kuti.

http://www.myspace.com/casiokids

http://www.casiokids.com

 

 

VALKYRIEN ALLSTARS – TUVA LIVSDATTER SYVERTSEN vokal/hardingfele OLA HILMEN hardingfele/vokal ERIK SOLLID hardingfele/vokal

Valkyrien Allstars er en ung norsk hardingfeletrio som har utviklet en særegen og svært fengende musikkstil ved å hente inspirasjon fra både jazz, rock, blues og soul. Sjelfull og sterk vokal akkompagnert av feleriff og kollektiv improvisasjon er bandets varemerke. Selve gjennombruddet for Valkyrien Allstars kom da de spilte ved utdelingen av Oslo Bys Kulturpris til Lillebjørn Nilsen. Finaleplasseringen i NRKs ”Kjempesjansen” høsten 2006 bidro ytterligere til at musikken deres vant gjenklang blant ulike aldere og miljøer landet over.

http://www.myspace.com/valkyrienallstars

http://www.valkyrienallstars.com

 

 

MUSIKK PÅ ROTEROMMET i Tilbygget etter konserten