EMMA RAWICZ QUARTET

EMMA RAWICZ saksofon
IVO NEAME piano
FREDDIE JENSEN bass
ASAF SIRKIS trommer

Emma Rawicz er en ung, prisbelønnet saksofonist og komponist som har gjort stor suksess på den britiske musikkscenen og internasjonalt den siste tiden. Selv om Rawicz kun er 21 år har hun allerede gitt ut duo-albumet «Incantation» sammen med gitarist Ant Law,  utelukkende med sine egne komposisjoner. I april 2023 fikk hun platekontrakt med det anerkjente jazzlabelet ACT, og hennes andre album, «Chroma», kom ut i august 2023. Her  finner vi også flere kjente navn på den britiske jazzscenen i besetningen, Ivo Neame, Ant Law, Conor Chaplin og Asaf Sirkis, mens Immy Churchill bidrar med vokal på tre spor.

Til tross for sin relativt korte karriere har hun spilt jevnlig på flere av Londons legendariske klubbscener, som Ronnie Scott’s, The Jazz Café og Pizza Express, både som bandleder og sammen med en lang liste av etablerte musikere. I løpet av de to siste årene har kvartetten også blitt invitert til flere internasjonale jazzfestivaler.

Rawicz vokste opp i den landlige delen av North Devon og oppdaget jazzen først da hun fylte 15 år, kun et år senere begynte hun å spille saksofon. Men musikken var likevel en viktig del fra tidlig av, og i barndommen var hun engasjert i både folkemusikk og klassisk.

De varierte inspirasjonskildene gir gjenklang i musikken, og komposisjonene spenner fra flytende, afrokubanske rytmer til kraftfull moderne jazz.

Vi ser frem til å få oppleve et av de mest spennende navnene på den britiske jazzscenen for første gang på scenen her hos oss, sammen med et stjernelag av musikere.

«…her new album confirms how inventively risk-embracing a bandleader Rawicz is becoming. On Chroma, she lets classy playing partners stretch out within her expanding compositional world of vocalised Latin-dance hooks, global-jazz rhythmic figures, and edgy, horn-led contemporary instrumentals.» Guardian ★★★★

Ordinær: 250,-
Medlem: 150,-

Dører: 20:00
Konsert: 21:00

Konserten arrangeres i samarbeid med Vestnorsk Jazzsenter