FINSEJAZZ 2019

Norges høyestliggende jazzfestival har holdt til på Finse 1222 siden 1996. I 2019 er det 23. gang vi arrangerer denne fine helgen i samarbeid med Finse 1222. Gjennom den lange historien har vi hatt besøk av Hot Club de Norvège, Nils Petter Molvær, Come Shine, Paal Nilsen Love, Knut Reiersrud, Susanna Wallumrød, Real Ones, Per Zanussi og Stein Torleif Bjella – for å nevne noen. I slutten av januar fylles hotellet med jazzinteresserte, turglade gjester. Konserter og skiturer, god mat og sosialt lag – dette er en helg du bør være tidlig ute med å bestille.

Du kan bestille rom på e-post til booking@finse1222.no eller via hjemmesiden til hotellet.

PROGRAM – LØRDAG 26. JANUAR

GEIR SUNDSTØL gitarer, pedalsteel, elektronikk

Gitarist og instrumentsamler Geir Sundstøl hadde spilt på over 260 plater med andre artister før han platedebuterte med soloalbumet «Furulund» i 2015. 27 år ut i karrieren tok han altså steget, og ble belønnet med strålende anmeldelser og Spellemannsnominasjon. I begynnelsen av oktober 2018 var Sundstøl klar med sin tredje utgivelse på Hubro, med den noe underfundige tittelen «Brødløs», som også fikk svært rosende omtale i både norsk og internasjonal presse. Han henter inspirasjon fra jazz, blues, roots og country, men mest av alt er dette original, vindskeiv og vakker musikk som passer perfekt til en stemningsfull formiddagskonsert på Finsejazz.

«Halvt menneske, halvt gitar. En av Norges fremste musikere maner fram et landskap det frister å gå seg vill i.» – VG – 6/6

«Geir Sundstøl får blinde til å se» – Dagens Næringsliv / Audun Vinger

Fotograf: Jørgen Nordby

 

 

 

 

 

 

 

 

NINA & THE BUTTERFLYFISH

NINA KRISTINE LINGE vokal, gitar DAN PETER SUNDLAND bass IVAR MYRSET AASHEIM trommer

Sommerfuglfisk er gitarist og vokalist Nina Kristine Linge sin trio, og ble til under studiene på jazzlinjen i Trondheim. Med sine sjangeroverskridende komposisjoner, fremført med bøttevis av groove, improvisatorisk frihet og energisk spilleglede har de begeistret publikum på festivaler som Moldejazz, Nattjazz og Vossa Jazz. Musikken er inspirert av afrikanske og latinamerikanske rytmer, blues, jazz, folkemusikk og bluegrass. Bandet bobler av gnistrende overraskelse og komplekse sidesprang, men det er hele veien lyst, tilgjengelig og viktigst av alt: gøy.

SAM AMIDON

“…opens a window on the American past and lets us feel it like nothing else around.” (NPR)

Sam Amidon er en amerikansk sangskatt i seg selv. Multiinstrumentalisten er mest kjent for å tolke tradisjonsmusikken frå Sambandsstatene – skjønt tolking gir ikke et presist bilde av en konsertopplevelse med Sam Amidon – det hele er gjort så intenst personlig at det fremstår som hans egen musikk. Født i Vermont, flasket opp med irlandsk og appalachisk folkemusikk, har han produsert sin egen subsjanger, avant-folk, og med en passelig dose manglende respekt spilt inn det meste av amerikansk tradisjonsmusikk (og en og annen Mariah Carey-cover). I 2017 tok han neste steg og – til strålende kritikk – begynte å gi ut sin egen musikk. Folkemusikk for framtiden!

Finse-foto: Sveinung Sigbjørnsen

RSVP